Vrijdag 15 juli 2016

Allereerst moet vandaag even vermeld worden dat de leiding een heerlijke slagroomtaart van groep 8 (lees: de ouders van…) hebben gekregen. Deze kwam woensdag al mee met de pannenkoekenbakkers en hebben we donderdagochtend bij een heerlijk bakkie opgegeten. Meiden/Ouders, bedankt!

De dag begint zoals gewoonlijk met corvee en openen. Bij het openen draagt iedereen zijn volledige uniform, heeft in zijn dagboekje geschreven en zingen we het kamplied. Kijk HIER voor het kamplied van Toy Story, gezongen door de Rakkers. Na het openen komt Teddybeer komt langs bij ons. Hij wil een nieuwe start met ons maken, omdat de eerste kennismaking een beetje stroef verliep. De teddybeer verteld tegen ons dat hij nog niet zolang geleden gekocht is door Andy. Hij is er als laatste bijgekomen in de speelgoedkist en hij wordt een beetje gepest door Woody, Buzz en Jessie. We hebben eigenlijk wel een beetje medelijden met de teddybeer en zeggen dat hij voor onze laatste avond wel even op de leidingkamer mag liggen. Op dat moment komt er iemand de trap oprennen en schreeuwt: PAS OP!!! De teddybeer kijkt angstig om zich heen en ziet Buzz daar staan en rent dan heel hard de noodtrap af. Buzz komt bij ons zitten en zegt wat er aan de hand is: vannacht herinnerde hij zich weer dingen van de ontvoering. Hij zegt ons dat de Teddybeer hem ontvoerd heeft, en dus ook Jessie en Woody heeft. 

Na de lunch komt Buzz terug met een kaart die hij heeft getekend en waarop hij aangeeft waar Jessie en Woody zouden moeten zitten. We besluiten met zijn allen te gaan zoeken en bij elkaar te blijven! Hij zegt dat hij gezien heeft hoe sterk we zijn, en dat hij vertrouwen heeft in ons. We gaan naar de plek toe en zien daar een touw om de boom zitten. Buzz weet zeker dat dit de plek is, alleen Jessie en Woody zijn nergens  te bekennen. Dan zien we een spoor liggen en we besluiten het te volgen. We horen in de verte de Teddybeer al schreeuwen dus dat belooft niet veel goeds. We besluipen de Teddybeer en hij schrikt van ons, maar gooit zijn ‘zieligheidsfactor’ in de strijdt. Maar onze vriend Buzz trapt daar niet in en richt zijn laserstralen op Teddy. Natuurlijk is Buss veel sterker door al zijn superkrachten en hij heeft allemaal knopjes waardoor hij sterker wordt. Teddy valt op de grond en de meiden houden hem in de houdgreep. Buzz bevrijdt Woody en Jessie en met dat touw kunnen wij de handen van de Teddybeer vastknopen. We bedenken dat de handelaar die Ken eerder verkocht heeft, vast ook wel de Teddybeer wil verkopen aan een nieuw kind. Zo gezegd, zo gedaan en de handelaar neemt Teddy mee. 
Woddy, Jessie en Buzz lopen me ons mee terug naar en kamphuis en Woody zegt dat hij nog iets wilt zeggen tegen Jessie. Hij zegt dat hij een beetje verliefd is geworden op jessie en dat hij haar erg leuk vind. Woody vraagt of ze misschie  verkering met hem wilt. En jessie zegt natuurlijk: JA! 

Wat een happy end zeg 😉

Er blijft gelukkig nog net een uurtje over om weer, net zoals 2 jaar geleden in de sloot te springen. De temperatuur is gelukkig ook aardig vandaag dus daar gaan de meiden weer! 
Na een heerlijk bordje patat en frikadellen is het tijd voor de afsluiting, de bedankjes, de liedjes, de tranen en het afscheid. Daarnaast werden de winnaars van sportdag bekend gemaakt en de winnende groepjes. Dit jaar nemen de Zwervers afscheid van Annelotte van Haasten en Marlou van der Linden. Bij de Rakkers stoppen Isabel van der Meij en Julia van Haaster als leidster. Meiden bedankt!