Donderdag 14 juli 2016

Na het gebruikelijke corvee komen de meiden bij elkaar voor beraad. Wie maakt toch al dat speelgoed stuk en kwijt? Tja, er is eigenlijk maar 1 verdachte: Sid, dat verveldende buurjongetje. Uiteraard zien we binnen luttele minuten Sid op ons grasveld lopen en besluiten hem te ondervragen. Maar nog voor de meiden de kans krijgen verteld Sid al dat hij iets heel doms heeft gedaan. Hij heeft Ken gestolen en hem daarna verkocht aan buurmeisje Anna. Natuurlijk weten wij dit allang, maar we doen nog even verbaasd alsof we van niets weten. Maar hij verteld niets over de kapotte soldaatjes of de vermiste Woody, Jessie en Buzz. We ondervragen hem over deze andere poppen, maar hij weet echt van niets. Hij herinnert zich nog wel dat hij de Teddybeer met de soldaatjes heeft gezien laatst… We vermoeden dat Sid echt de waarheid spreekt en laten hem gaan.

Kort daarna komt Buzz Lightyear binnen gerend. Hij was toch verdwenen? Buzz verteld ons dat hij samen met Andy en Jessie ontvoerd is door een grote sterke man en hij heeft weten te ontsnappen. Hij vraagt ons om hem te helpen met de andere 2 poppen te bevrijden. Gelukkig gaan wij net vandaag sportdag houden dus kunnen we extra sterk worden om Buzz te helpen. Op vrijdag zouden we dan toch wel een einde moeten kunnen maken aan al deze vreemde gebeurtenissen.

Na de sportdag en een heerlijk hollandse prakkie is het tijd voor de talentenjacht. De meiden hebben hiervoor al weken geoefend en allerlei kleding, pruiken, schoenen, maskers en attributen komen uit de koffers tevoorschijn. Haren worden gevlochten, de lippen worden gestift en baarden en borsthaar worden aangebracht bij de meiden (tja, iemand moet altijd de man spelen). 

De winnaars bij de Rakkers waren Sophie, Isis en Nadia. En de winnaars bij de Zwervers waren: Mijntje en Fae.