Dinsdag 12 juli 2016

Na het dagelijkse ontbijt (met een gekookt eitje!) en corvee roepen we de kinderen bij elkaar. We stellen voor om een rondje te gaan lopen om Ken te zoeken, want die is namelijk nog steeds niet terecht. We komen onderweg een meisje tegen; ze is aan het spelen in de speeltuin. Wij vragen aan haar of zij Ken misschien heeft gezien en het lijkt erop dat ze wel meer weet? Het is nog een jong meisje en we denken dat zij ook wel met speelgoed speelt. We nodigen haar dan ook uit en zeggen dat we nog wat speelgoed hebben liggen op het honk wat we haar in ruil kunnen geven voor meer informatie. Ze is hier erg blij mee en daarom vertelt ze ons dat ze een groot geheim heeft en dat hier hele rare dingen gebeuren. Ze zegt dat het speelgoed kan bewegen! Sinds er nieuwe mensen wonen in dit huis loopt er bewegend speelgoed op straat. Nadat ze dit verteld heeft gaat de speelgoedkist open en er komt een levensgrote baby uit! Hij zegt niks zinnigs en kan alleen maar tatatataa zeggen. We willen wat aan hem gaan vragen maar dan komt Andy boos binnen. De baby zegt niets meer en staat stil, want het speelgoed beweegt niet als Andy in de buurt is. Andy zegt dat hij met Ken wilde spelen, maar dat hij kwijt is. Hij beschuldigd ons en zegt dat wij Ken hebben gestolen! Nou, dat gaat dus mooi mis, want wij hebben helemaal niets gedaan…

Na het eten komt het buurmeisje terug en vertelt ons dat zij Ken heeft gekocht van Sid en de handelaar. Maar ze vind het wel zielig voor Andy, en voor ons, omdat wij nu de schuld krijgen van zijn vermissing. Dus is het buurmeisje geeft ons Ken terug. We roepen meteen Barbie erbij die natuurlijk dolblij is direct met Ken terugduikt in de speelgoedkist. Gelukkig is dat probleem opgelost en we zullen Andy laten weten dat Ken weer terecht is.

Even later die middag horen we geschreeuw van buiten: “help, help”! Als we buiten komen zien we 3 speelgoedsoldaatjes in de vuilcontainer; twee missen er een arm en eentje mist een hoofd. Ze zijn duidelijk kapot gemaakt door iemand. Maar zo behulpzaam als wij zijn, bieden wij aan nieuwe armen en een hoofd voor ze te gaan maken en dus zitten de meiden lekker te knutselen om wat moois voor de soldaatjes te maken. Met de nieuwe ledematen zijn de soldaatjes weer zo goed als nieuw en kunnen ze weer terug de speelgoedkist in.

Voor het diner hebben we gehaktballen, aardappelen en bonen. En de pannen gaan helemaal op! Al die spannende gebeurtenissen van vandaag zorgen er duidelijk voor dat de meiden trek hebben. Na het eten gaan we lekker buiten een spel doen (want het weer is best wel lekker hier in Uitgeeest!). Al snel komt er een teddybeer langslopen met in zijn hand een arm van een speelgoedsoldaatje. Als we de beer vragen hoe hij hieraan komt, blijft hij een beetje vaag. De beer laat nog wel even vallen dat hij zojuist ook buurjongen Sid heeft zien lopen…. Mmm, verdacht!

In de avond kwamen er ineens nog 2 opwindpoppen uit de speelgoedkist in de grote zaal. Zij wilden met ons wel Bingo spelen en hadden mooie prijsjes voor de meiden mee genomen.