Maandag 11 juli 2016

Na een stormachtig nachtje klepperen vanaf een uurtje of 7 de eerste slippertjes alweer door de gang; het kamphuis ontwaakt! Sommigen staan al klaar in clubkleding en kunnen niet wachten tot het verhaal verder gaat, anderen lopen nog in pyama rond met hun haar in een wilde bos rondom hun slaperige hoofdjes. Vandaag hebben de kinderen voor het eerst corvee deze week. Dat betekent onder andere voor de Rakkers de tafel dekken en afruimen en voor de Zwervers afdrogen en de wc/douches schoonmaken (ouders, u kunt deze klusjes dus thuis ook van uw kinderen vragen).

Na het corvee komen we buiten Barbie en Ken tegen en ook zij weten niet dat ze verhuisd zijn. Terwijl we met ze staan te praten komt buurjongen Sid ook aangelopen. Die is meteen verbaast over de pratende en bewegende Barbie en Ken en vind het allemaal erg interessant. Hij vertelt ons ook dat hij niet zoveel speelgoed heeft en we vinden het eigenlijk wel een beetje zielig voor Sid; als we straks in het dorp zijn, kunnen we wel een cadeautje voor hem kopen. Na een heerlijke lunch met broodje kroket, gaan de kinderen in kleine groepjes naar het dorp. Omdat het ‘centrum’ van Uitgeest op kruipafstand is, laten we meiden verspreid over de middag kaarten kopen. Op die manier is de Uitgeester middenstand ook niet meteen van slag van de grote hoeveelheden rode t-shirtjes die luid kwekkend de winkels binnenkomen stormen.

Als alle kaarten geschreven zijn is het tijd voor de enige echte kamp-macaroni! De meiden starten en eindigen traditiegetrouw het eten met het zogenaamde ‘bikken’. Als u niet weet wat dit is, dan kunt u HIER zien wat dat inhoud (zet het volume niet al te hard!). Na het eten zien we buiten een spoor van stukjes roze stof, maar aan het einde van het spoor vinden we helemaal niets. Als we teruglopen naar het kamphuis horen we heel hard gesnik vanuit de wc komen. We vinden Barbie; helemaal in tranen. Een enge man heeft geprobeerd haar en Ken mee te nemen, maar zij heeft kunnen ontsnappen. We besluiten op zoek te gaan naar Ken en horen een man roepen: ‘echte Ken, wie biedt?’. Buurjongen Sid staat er ook bij en samen proberen ze Ken te verkopen. We gaan terug naar het Honk om te bespreken wat we nu moeten doen. We besluiten ook meteen dat we de gekochte cadeaus niet aan Sid zullen gaan geven; die heeft hij helemaal niet verdiend! Maar hoe kunnen we Ken bevrijden…?