RAKKERS

De Rakkers is voor meiden van groep 3 t/m groep 5 uit de streek.

Elke zaterdag ochtend van 10:00 tot 11:30 uur is het een drukte op het jeugdhonk. De Rakkers hebben dan hun opkomst. 40 razend enthousiaste meiden uit groep 3 t/m 5 komen langs om allerlei leuke dingen te doen. Denk hierbij aan speurtochten, spelletjes en knutselen.  Naast deze wekelijkse opkomsten hebben we ook activiteiten zoals sinterklaasopkomst, kerstontbijt, nachtje slapen en niet te vergeten het zomerkamp. Dit is elk jaar de eerste week van de zomervakantie, dus zet die alvast in je agenda! Wanneer je naar groep 6 gaat stroom je automatisch door naar de Zwervers.

De leiding bestaat uit enthousiaste meiden die zelf ook Rakker en/of Zwerver zijn geweest. 

  • Iris Butter
  • Jolien Kortekaas
  • Bodien Meiland
  • Nina van Saase
  • Lieke van der Bijl

De meiden dragen tijdens de opkomst een uniform dat bestaat uit een spijkerbroek, een rode trui/T-shirt en een geel sjaaltje. Ieder die lid wordt ontvangt een sjaaltje en een shirt kunt u bij de leiding kopen. De kosten hiervoor zijn:

  • Trui: €17,50,-
  • T-shirt: €10,-
  • Sjaaltje (bij verlies): €2,50

De jaarlijkse contributie bedraagt €40,- en wordt in het begin van het schooljaar geïnt. (De contributie zal in het volgende seizoen 2024-2025 verhoogd worden naar € 45,-). Al deze activiteiten dragen er toe bij dat het Jeugdwerk De Zilk zich, naast een kleine gemeentelijke bijdrage, financieel zelfstandig staande kan houden. Door dit alles is men in staat de lidmaatschapsgelden zeer laag te houden, zeker in vergelij­king met andere verenigingen die actief zijn met jongeren. Juist deze laagdrempeligheid maakt het voor alle lagen van de Zilkse bevolking mogelijk haar kinderen aan onze activiteiten deel te laten nemen.

Voor vragen mail naar rakkers@jeugdwerkdezilk.nl

Ben je enthousiast?

Hou jij van spelen en knutselen met je vriendinnen? Word dan een Rakker!

Het enthousiasme voor De Rakkers is groot. Momenteel zitten we vol met een groep van 40 kinderen, maar laat je niet tegenhouden. Meld je aan voor onze wachtlijst en we houden je op de hoogte. 

Werking wachtlijst:
We raden je aan om je tijdig aan te melden, zodat we je op de hoogte kunnen houden van de beschikbaarheid. (Je kunt je dochter aanmelden vanaf groep 1 van de basisschool.) Als de groep op dat moment vol zit, zetten we je automatisch op onze wachtlijst. Wanneer er een plekje vrijkomt, nemen wij direct contact met je op. We streven ernaar om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om deel te nemen aan De Rakkers.

Dus, ben jij klaar om samen met ons leuke avonturen te beleven bij De Rakkers? Wacht niet te lang en meld je aan!