EVENEMENTEN

Rommelmarkt Jeugdwerk De Zilk

ROMMELMARKT

Elk jaar is het weer zover: de jaarlijkse rommelmarkt van Jeugdwerk De Zilk. De zondag van het Mozaïekenweekend/De Zilk Culinair is al lange tijd dé gelegenheid om voordelige tweedehandsschatten te ontdekken. Ongeveer anderhalve week voor de rommelmarkt rijden trekkers met aanhangers door De Zilk om uw oude maar bruikbare spullen op te halen.

De volledige opbrengst van deze markt komt ten goede aan de jeugdleden van De Rakkers en De Zwervers uit De Zilk. Met deze opbrengst kunnen ze materialen aanschaffen om te knippen, plakken, schilderen, zagen, boren, toneelstukjes te spelen, koken en nog veel meer. Dus kom en doe mee aan deze gezellige traditie, waarbij u niet alleen kunt genieten van geweldige vondsten, maar ook bijdraagt aan de creatieve ontwikkeling van de jeugd in De Zilk.

SINTERKLAASINTOCHT

Elk jaar staat Jeugdwerk De Zilk klaar om de jaarlijkse sinterklaasintocht te organiseren. In tegenstelling tot andere gemeentes, waar de Sinterklaas-intocht vaak wordt verzorgd door plaatselijke winkeliers, nemen wij in De Zilk deze taak op ons. En gelukkig kunnen we rekenen op steun in de vorm van sponsoring door de lokale Zilker ondernemers.

Tijdens dit betoverende evenement arriveren Sinterklaas en zijn vrolijke pieten met de stoomboot en zetten vervolgens hun vrolijke optocht voort door De Zilk. De levendige optocht trekt verder naar de Duinpan, waar jong en oud kunnen genieten van dit feestelijke spektakel. We nodigen iedereen uit om zich bij ons aan te sluiten en samen met ons dit onvergetelijke moment te vieren.

Sint en piet stoomboot de zilk
IMG_3737

MISS DE ZILK

Eens in de vier jaar organiseren de leidsters van De Rakkers en De Zwervers een sprankelende missverkiezing. Tijdens deze bijzondere gelegenheid krijgen de meiden de kans om tijdens de opkomst prachtige outfits te creëren. Op de rode loper kunnen ze hun creaties aan het publiek tonen in verschillende rondes. Uiteindelijk worden de best geklede Rakker en Zwerver uitgeroepen tot miss De Zilk, een eer die met trots wordt gedragen. Het evenement belichaamt niet alleen creativiteit en stijl, maar versterkt ook het gevoel van samenhorigheid binnen onze jeugdgemeenschap.

ZILKER AGENDA

In ons bruisende dorp, De Zilk, is vrijwilligerswerk een kernwaarde die ons met trots vervult. Talloze vrijwilligers werken samen om evenementen en activiteiten te organiseren die ons dorp verlevendigen en versterken. Met een gemeenschap vol enthousiaste vrijwilligers is er altijd wel iets te doen, maar om ervoor te zorgen dat deze evenementen niet per ongeluk met elkaar overlappen, introduceren we de Zilker Agenda.

Plaats-De-Zilk-vlag

BLIJF OP DE HOOGTE