Dinsdag 21 juli 2020

De kids zijn gewekt en in de keuken zijn ze druk bezig met de eitjes koken voor het ontbijt. Het belooft weer een drukke dag te worden, aangezien de aliens nog ergens rondlopen! En ook nog eens een jarige in ons midden, gefeliciteerd Amber! Na het corvee komt de opruimingsdienst weer eens op bezoek om te horen of wij nog iets verdachts hebben gezien, dus wij vertellen over de blauwe alien. Ze worden helemaal enthousiast en vertellen hoeveel geld zo’n zeldzame alien wel niet waard is! Ah oh… Heeft de opruimingsdienst wel goede bedoelingen? We krijgen onze twijfels over hen en besluiten dat het een goed idee is om ze op een vals spoor te zetten. Ieder groepje mag zelf iets bedenken om ervoor te zorgen dat ze de aliens niet te pakken krijgen!

Als iedereen klaar is met het knutselen van de nepbrieven en slijmsporen, komt de astronaut binnen lopen. We kunnen haar nu mooi vertellen wat we allemaal hebben meegemaakt. Ze kiest vervolgens het beste spoor maar we wachten met het uitzetten tot we de alien hebben gevonden. We gaan dus maar gelijk opzoek! En jahoor, in het bos vinden we de blauwe alien. We hebben alleen één probleem, we verstaan helemaal niks van wat het wezen zegt! Gelukkig heeft Nadine daar een oplossing voor. Ze heeft namelijk een heuse vertaal machine! De alien is overstuur omdat hij zich zorgen maakt over zijn vriendinnetje. Wanneer de alien net rustig is, stormt de paparazzi binnen. Ze zijn hier voor een live-uitzending! Ze vragen ons het hemd van het lijf maar we willen toch ook wel graag dat ze vertrekken. Verder wordt er heel wat touwtje gesprongen en zijn de eerste kaartjes binnen gekomen! De postbode kreeg ze niet eens allemaal door de brievenbus.

Na het eten gaan we het spoor uitzetten om de opruimingsdienst op het verkeerde been te zetten. Wanneer we terugkomen staat er iemand bij ons kamphuis. Het is een astroloog die ons op tv gezien heeft, en hij is erg nieuwsgierig. Wij vertellen dat we de astronaut weer terug willen sturen naar de ruimte maar deze astroloog wijst ons er wel op dat dat niet altijd mogelijk is vanwege de stand van de sterren. Hij geeft ons wat lastige puzzels en daaruit blijkt dat we alleen vrijdag hebben om de astronaut met de aliens terug te sturen. Hopelijk is de monteur op tijd klaar… Tot die tijd vermaken wij ons hier nog wel, zoals vandaag bijvoorbeeld bij het kampvuur! Lekker marshmallows eten, liedjes zingen en spelletjes spelen tot we moe zijn.

Alle kids en leiding zijn nog steeds gezond!

4 gedachten over “Dinsdag 21 juli 2020”

 1. wimenbep1@kpnmail.nl

  Wat een leuk verslag en leuke foto’s elke dag. We kijken er steeds naar uit.
  Jullie hebben weer een spannend thema!
  Heel veel plezier nog en tot zaterdag.
  De kaart van Floor was dinsdag al aangekomen.
  Opa en oma van Floor en Roos.

 2. Jaaaa, kampvuur dat wil je echt beleven als je op kamp bent; lekker stinken naar rook; heerlijk hard zingen; misschien zelfs met gitaarbegeleiding en als klap op de vuurpijl marshmellows eten. GEWELDIG. Lieve mensen pas goed op elkaar en blijf gezond. oma Thea

Reacties zijn gesloten.