Vrijdag 26 juli 2019

Wat vliegt de week voorbij, het is alweer de laatste dag! Voor de laatste keer doen de kids hun uiterste best tijdens het corvee want ieder groepje wil natuurlijk uiteindelijk winnen! Hierna komen de archeologen binnen. Ze hebben in allerlei boeken gezocht en vonden een spreuk om de vloek op te heffen. We gaan met z’n allen naar de plek van de schat. We lokken de mummie met het kelkje, brengen ze in trans met de fluit en ten slotte roepen we in koor de spreuk waardoor Toetanchamon weer in zijn kist kruipt en de mummies op de grond vallen. We mogen nu niks meer aanraken want dan verstoren we het verdwijningsproces. We bieden nog eens onze excuses aan en realiseren ons dat we niet zo hebzuchtig moesten zijn. Verder zorgen de archeologen ervoor dat de sjeik en de boeven er ook niet meer aan zullen komen. Eind goed al goed!

Er werd weer even een siësta gehouden want de afscheidsavond is altijd een zware avond. Dit jaar namen we helaas afscheid van drie leidsters dus de tranen vloeiden tijdens de door leiding zelfgemaakte tranentrekkers! Nog even huilen, knuffelen en afscheid nemen en dan lekker weer naar huis!

We sluiten de dag af met patat en frikandellen en daarna de prijsuitreiking en liedjes. Er nemen een aantal leiding afscheid en daar horen uiteraard weer tranentrekkers bij. Liedjes gemaakt door de achterblijvende leiding. Nog even gek doen, dansen, springen huilen en afscheid nemen en dan lekker weer naar huis!