Maandag 22 juli 2019

Goedemorgen Woerden! De kinderen waren er vandaag al vroeg bij vanwege de kraaiende hanen. Na een lekker ontbijtje en het corvee maken we kennis met een rijke sjeik. Hij is een vlotte babbelaar en laat merken dat hij ook op zoek is naar de schat. Hij belooft ons een deel van de schat als we hem helpen met zijn schatkaart. Dat klinkt ons natuurlijk wel goed in de oren, maar kunnen we dat maken tegenover de archeologen?

Wanneer we ons bedenken dat we volgend jaar naar een warm land op kamp kunnen als we deze schat vinden, besluiten we het gewoon lekker zelf te doen! We gaan gelijk alvast wat rond snuffelen zonder de archeologen en vinden hierdoor een tweede aanwijzing! Na de lunch is het tijd voor de skilldrive in het zonnetje, waarna we kaartjes gaan maken en schrijven. ‘’Hoi pap en mam. Het is hier heel leuk. Doei.’’

Al dat wilde gedoe zorgt voor trek, tijd voor een bord macaroni! Vervolgens komen de archeologen ons vragen of we al iets gevonden hebben maar wij doen natuurlijk alsof we van niks weten. Zij hebben wel weer wat gevonden waar wij mooi van kunnen profiteren. We zijn weer een stapje dichter bij de schat. Het is wel oppassen geblazen want er zijn ook boeven in de buurt! Gelukkig schrikken ze ook van ons en rennen ze snel weg zodat we een beetje op tijd kunnen gaan slapen.