Kamp 2017 - Algemeen

Datum:                        9 juli t/m 15 juli (zondag t/m zaterdag)
Tijd:                             start: 11:30 uur in Woerden, 12:00 terug in De Zilk
Kamphuis:                   Scouting Albert Schweitzer groep Woerden
Adres (voor kaartje):      Kromwijkerdijk 116, 3448 HW Woerden


Leiding Rakkers:          Jill, Dirkje, Rosalie, Sanne, Jolien, Nicky, Renske, Iris en Bodien                       
Leiding Zwervers:          Sharon, Roos, Laura, Maxine, Yulli, Anne, Sara, Nina.   
Kookstaf:                     Conny P. en Conny M.

Graag bedanken we iedereen die ons heeft gesponsord deze week. Zo hebben de ouders van Jolien en Linda Kortekaas de chips voor ons betaald, hebben we van kampeercentrum de jong de cadeautjes gekregen en hebben de ouders van Sanne Gorkink ons op een lekker ijsje getrakteerd. De oma van Jolien en Linda heeft speciaal voor de leiding een enorm bedrag gesponsord om daar lekkere dingen van te kopen. De vader van ZoŽ Hulsebosch heeft ons ook een enorme hoeveelheid heerlijk eten gebracht. Hans, Anja, Lisette en Jacqueline hebben weer de pannenkoeken, plus toetjes voor ons verzorgd. We proberen het kampgeld zo laag mogelijk te houden voor onze meiden en met al deze geweldige mensen kunnen we dat ook doen.

VERSLAGEN EN FOTOīS
(klik op de foto voor het verslag en de foto's van die dag)
klik op de "Evenementen" button om terug te keren naar de Evenementen pagina
ZONDAG - 9 juli

Woerden is dit jaar weer het decor voor een heerlijke kampweek voor de Rakkers en Zwervers! En het begon inderdaad heerlijk met warm en zonnig weer. De kinderen werden om 11:30 opgewacht door alle leiding en de directeur van Circus Okido. Hij heeft ons deze week uitgenodigd om in zijn circustent te verblijven en mee te werken in het circus. Hij vraagt de kinderen en ouders dan ook om hun beste circusact aan hem te laten zien. Hij heeft speciaal zijn clown en mime-speler meegenomen om de kunsten de ouders en kinderen te beoordelen. Samen met zijn personeel zal hij deze week de leiding en kinderen trainen zodat ze kunnen optreden in zijn circus.
MAANDAG - 10 juli

Vanaf 5 uur klonk er al weer gekakel en gegiebel vanuit de slaapzalen. Goedemorgen Woerden! De eerste nacht zit er weer op en iedereen is alweer vroeg vol goede energie. En de zon schijnt! Na het ontbijten begint het eerste corvee. De kinderen moeten in groepjes de tafel dekken/afruimen, afdrogen, de slaapzalen opruimen en de wc's schoonmaken. De hele week krijgen ze hiervoor punten en aan het einde van de week levert dat een winnaar op.

DINSDAG - 11 juli

Het is dinsdag en circus Okido ontwaakt weer, klaar voor een nieuwe dag. Na het ontbijt met een heerlijk gekookt eitje en het corvee besluiten we om de omgeving te verkennen; misschien vinden we nog wel een aanwijzing? En waarempel! Na een eind wandelen vinden we een roze sok die wel van Noena moet zijn dus die nemen we mee terug. Al snel komen Loena en de ingeschakelde Detective, mevrouw Nootjes bij ons langs.
WOENSDAG - 12 juli

ZWEMMEN EN PANNENKOEKEN! Tja, wat valt er verder te vertellen over de woensdag? Het begon met regen, net als de avond en de nacht ervoor bleef het maar uit de lucht komen. Gelukkig heeft Woerden een binnenzwembad.

Na het ontbijt kregen we bezoek van een koorddanseres en een lintdanseres, want zij trainen altijd op woensdagochtend in de grote zaal. Hun oog valt op het detective bord en vragen wat er aan de hand is; ze wisten niet eens dat Noena weg was!
DONDERDAG - 13 juli

Vandaag beginnen we eerst met Lang-zal-ze-leven, want Roselie is jarig!

We zijn al over de helft van de week en we hebben acrobaat Noena nog steeds niet gevonden. De tijd begint nu toch een beetje te dringen... Na het corvee vinden we een spoor van groene slangen wat we besluiten te volgen. Aan het eind van het spoor zit een slangenbezweerder die hard aan he oefenen is voor zijn circusact. Hij klaagt dat hij en zijn slang zich niet kunnen concentreren; eerst door de herrie van de ruziende koorddanser en de leeuwentemmer en nu van ons. Hij loopt boos weg.
VRIJDAG - 14 juli

En we beginnen deze dag weer met een verjaardag. Leidster Roos is jarig en trakteert ons later vandaag na de patat op een lekker ijsje.

Het is inmiddels vrijdag en het wordt toch wel eens tijd dat we Noena vinden. Het wordt dan ook een drukke dag. We komen als eerste na het dagelijkse corvee de messenwerper tegen die duidelijk nog heel veel moet oefenen. Hij laat ons weten dat hij een mes kwijt is; toevallig of zit daar meer achter? Via een spoor van snoepjes lopen we het snoepmeisje tegen het lijf die we nog eens uithoren over de laatste roddels.