Kamp 2016 - Algemeen

Datum:                        10 juli t/m 16 juli (zondag t/m zaterdag)
Tijd:                             start: 11:30 uur Uitgeest, 11:45 terug in De Zilk
Kamphuis:                   Scouting Don Bosco, Uitgeest
Adres (voor kaartje):      Westergeest 39, 1911 AG Uitgeest


Leiding Rakkers:          Julia, Jill, Dirkje, Isabel, Rosalie, Sanne, Jolien en Nicky                           
Leiding Zwervers:         Anne- lotte, Sharon, Marlou, Roos, Laura, Maxine en Yulli.   
Kookstaf:                    Conny P. en Conny M.


VERSLAGEN EN FOTO´S
(klik op de foto voor het verslag en de foto's van die dag)
klik op de "Evenementen" button om terug te keren naar de Evenementen pagina
ZONDAG - 10 juli

Het kamp is begonnen! Gelukkig ligt het kamphuis enigszins om de hoek en duurde het ritje voor de kinderen niet al te lang. En ze konden niet wachten! Sommige kinderen waren super zenuwachtig en al de hele ochtend misselijk van de spanning. Bij aankomst van het kamphuis, geheten "Sunny Side", waren er een paar verhuizers van verhuisbedrijf De Dozen BV al druk bezig met dozen verhuizen. De kinderen konden dan ook hun koffers bij de heren afleveren die deze dan weer naar de slaapzalen brachten.
.
DINSDAG - 12 juli

Na het dagelijkse ontbijt (met een gekookt eitje!) en corvee roepen we de kinderen bij elkaar. We stellen voor om een rondje te gaan lopen om Ken te zoeken, want die is namelijk nog steeds niet terecht. We komen onderweg een meisje tegen; ze is aan het spelen in de speeltuin. Wij vragen aan haar of zij Ken misschien heeft gezien en het lijkt erop dat ze wel meer weet? Het is nog een jong meisje en we denken dat zij ook wel met speelgoed speelt. We nodigen haar dan ook uit en zeggen dat we nog wat speelgoed hebben liggen op het honk wat we haar in ruil kunnen geven voor meer informatie.
MAANDAG - 11 juli

Na een stormachtig nachtje klepperen vanaf een uurtje of 7 de eerste slippertjes alweer door de gang; het kamphuis ontwaakt! Sommigen staan al klaar in clubkleding en kunnen niet wachten tot het verhaal verder gaat, anderen lopen nog in pyama rond met hun haar in een wilde bos rondom hun slaperige hoofdjes. Vandaag hebben de kinderen voor het eerst corvee deze week. Dat betekent onder andere voor de Rakkers de tafel dekken en afruimen en voor de Zwervers afdrogen en de wc/douches schoonmaken (ouders, u kunt deze klusjes dus thuis ook van uw kinderen vragen).
WOENSDAG - 13 juli

Het buitenzwembad in Uitgeest is slechts 10 minuutjes lopen, maar helaas is het toch een beetje fris. We besluiten dan ook om toch maar binnen te gaan zwemmen in Heemskerk. Maar dat maakt het zwemmen niet minder leuk!
Bij terugkomst zitten de pannenkoekenbakkers al klaar om voor ons weer een enorme berg pannenkoeken te bakken te bakken voor de meiden. De kookstaf heeft een avondje vrij en mag lekker even van het zonnetje gaan genieten. Hans Meskers, Anja Bartels, Lisette Ruigrok en Jacqueline Witteman weten in korte tijd, en in een klein keukentje, honderden pannenkoeken te pakken en de kinderen en leiding weten die in 2 uur tijd allemaal weer weg te werken
DONDERDAG - 14 juli

Na het gebruikelijke corvee komen de meiden bij elkaar voor beraad. Wie maakt toch al dat speelgoed stuk en kwijt? Tja, er is eigenlijk maar 1 verdachte: Sid, dat verveldende buurjongetje. Uiteraard zien we binnen luttele minuten Sid op ons grasveld lopen en besluiten hem te ondervragen. Maar nog voor de meiden de kans krijgen verteld Sid al dat hij iets heel doms heeft gedaan. Hij heeft Ken gestolen en hem daarna verkocht aan buurmeisje Anna. Natuurlijk weten wij dit allang, maar we doen nog even verbaasd alsof we van niets weten
VRIJDAG - 15 juli

De dag begint zoals gewoonlijk met corvee en openen. Bij het openen draagt iedereen zijn volledige uniform, heeft in zijn dagboekje geschreven en zingen we het kamplied. Kijk HIER voor het kamplied van Toy Story, gezongen door de Rakkers. Na het openen komt Teddybeer komt langs bij ons. Hij wil een nieuwe start met ons maken, omdat de eerste kennismaking een beetje stroef verliep. De teddybeer verteld tegen ons dat hij nog niet zolang geleden gekocht is door Andy. Hij is er als laatste bijgekomen in de speelgoedkist en hij wordt een beetje gepest door Woody, Buzz en Jessie.