klik op de "Nieuws" button om terug te keren naar de nieuws pagina

----------------------------------------------------
[7-november-2016]

Sinterklaasintocht De Zilk; zondag 20-11

Op zondag 20 november zullen Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek brengen aan de Zilk. Om 14:00 uur zal Sinterklaas per paard en koets aankomen vanaf de Zilkerbinnenweg; natuurlijk weer onder begeleiding van de Pietenband van Drumfanfare Altesa. Daarna maakt Sinterklaas een rondrit door de Zilk zodat alle Zilker bewoners Sinterklaas en de Pieten kunnen verwelkomen en aan kunnen sluiten in de stoet.  Via de GROENE KNOP "EVENEMENTEN" kun jij bij de Sinterklaasintocht de exacte route vinden.

Om ongeveer 14:45 uur zal de Goedheiligman aankomen bij De Duinpan. Daar zal de Sint welkom worden geheten door de Burgemeester. Uiteraard zal de Pietenband van Drumfanfare Altesa het geheel muzikaal begeleiden met de bekende Sinterklaasliedjes. En natuurlijk krijgen de kinderen ook de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden of een tekening te geven, of om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Om ongeveer 16:00 uur zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten weer uit. 

----------------------------------------------------
[3-11-2016]

Sint Maarten - 11 november

Op 11 november komen de meiden van de Rakkers en Zwervers vanaf 18 uur langs de deuren met hun zelfgemaakte lampionnen om voor u liedjes te zingen. U kunt de meiden lekkere snoepjes geven en u kunt ook het Jeugdwerk sponsoren door een kleine donatie te doen bij de leiding van het groepje.

Fijne avond!

----------------------------------------------------
[8-7-2016]

Kamp 2016 - volg ons online!

Vanaf zaterdag 9 juli kun je iedere dag
weer het verslag en de foto's van het
kamp bekijken op onze site. Wat voor
avontuur zullen de kinderen dit jaar weer
beleven?

Klik op de groene "KAMP" button!

Hier staat ook algemene informatie over
het kamp zoals de tijden en het adres.
Vergeet niet een kaartje te sturen naar
de kinderen of leiding?


----------------------------------------------------
[29-6-2016]

Kampgeld betalen

Op zaterdag 2 juli tussen 10:00 uur en 11:30 uur is het kampgeld betalen! Dit jaar bedraagt het 95,00 euro. Deze ochtend kunt u ook kunt u bijzonderheden/medicijn gebruik doorgeven aan de leiding. Het zou handig zijn als u een kopie van uw verzekeringspasje meeneemt zodat wij deze kunnen bewaren bij de gegevens van uw kind mochten wij die tijdens kamp nodig hebben. Ook krijgt uw dochter een hint voor het kamp! Wij zijn u graag zaterdag! (Let op: er is geen opkomst!)

Het kamp vind plaats van zondag 10 juli tot en met zaterdag 16 juli in Uitgeest


----------------------------------------------------
[21-06-2016]

Leiding en bestuur weekendje naar Antwerpen (dankzij Rabobank)!

In 2015 heeft het Jeugdwerk via de Clubkas Actie van de Rabobank 3000,- euro gewonnen; de tweede prijs in de categorie. Daarnaast hebben we via het Meerlandenfonds ook nog eens 750,- euro ontvangen. Beide bedragen waren bedoeld om de vrijwilligers van het Jeugdwerk nou echt eens in het zonnetje te zetten voor hun tomeloze inzet voor de kinderen van De Zilk.

Op 18 juni werd de leiding en bestuur verwacht op station Hillegom en begon de reis naar onbekende bestemming. Begin van de middag kwamen we aan op het centraal station van Antwerpen om daar een heerlijk weekend te hebben met gekke spelletjes, lekker eten en drinken en we hebben ook nog eens over de stad geleerd. Heel veel dank aan het organisatiecommittee: Julia, Annelotte, Koen en Mart.
----------------------------------------------------
[17-apr-2016]

Succesvolle rommelmarkt Jeugdwerk De Zilk


Na het ophalen van de spullen huis-aan-huis op 7 april was het al duidelijk voor ons; de berg met spullen was groter dan het vorige jaar. Het was dus nog een hele klus om alles op tijd gesorteerd, gecontroleerd en geprijsd te krijgen voor zondag 17 april. Maar om 10 uur stonden alle spullen weer keurig uitgestald en konden de eerste koopjesjagers, die zich al ruimschoots verzameld hadden voor het hek, hun slag slaan.

Het weer zat niet helemaal mee en de bezoekers werden dan ook een af en toe getrakteerd op een buitje, wat de omzet van de bar binnen, en de paraplus, dan wel weer ten goede deed. Maar de zon heeft ook flink geschenen en menig vrijwilliger is dan ook naar huis gegaan met een kleurtje op het gezicht. Nadat alle kramen weer leeg geruimd waren kon de penningmeester een mooie omzet van 6450,- euro bekend maken; 750,- euro meer dan het voorgaande jaar.

Met de opbrengst van de Rommelmarkt worden er verschillende jeugdgroepen gedraaid en gaan de kinderen 1 keer per jaar op zomerkamp.----------------------------------------------------
[11-apr-2016]

Rommelmarkt: 17 april van 10 to 15 uur.

Op zondag 17 april bent u weer van harte welkom op onze jaarlijkse Rommelmarkt van 10:00 tot 15:00 uur. aan de Sportlaan 34 in De Zilk. Voor alle verzamelaars en koopjesjagers hebben wij weer mooie en unieke spullen in onze kramen liggen. Denk daarbij aan: boeken, speelgoed & puzzels, huishoudelijke spullen, glas, servies, electrische apparaten, schilderijen, potten & vazen, etc. We verkopen ook kleine meubels, fietsen, tuinmeubilair, kinder-
wagens en andere 'grote' spullen. Waag ook
een kansje bij het enveloppen spel of haal wat te
drinken aan onze bar. Kortom, genoeg redenen
om even langs te komen zondag.

De opbrengst van onze rommelmarkt gaat
naar onze verschillende groepen en het
jaarlijkse kamp.

Klik voor meer informatie en foto's op de
groene link Rommelmarkt link hier naast.


----------------------------------------------------
[30-mar-2016]

Rommelmarkt - spullen ophalen

Op donderdag 7 april vanaf 18:00 zullen wij  weer langs de deuren van De Zilk rijden om oude spullen op te halen. Begin dus alvast met verzamelen! Met dit heerlijke lenteweer gaat het vast weer kriebelen om een grote Lenteschoonmaak te houden.... ;) De Rommelmarkt zal plaats vinden op zondag 17 april.

Wat kunnen wij gebruiken? Eigenlijk alles wat voor een ander nog bruikbaar is, zoals boeken, speelgoed, kleding, glaswerk, schilderijen, huishoudelijke artikelen, kleine meubeltjes, elektrische apparatuur, lampen, servies, etc.


----------------------------------------------------
[10-jan-2016]

Oud-Zwervers helpen bij Vossenjacht Rakkers


Voor de vossenjacht van de Rakkers in november 2015 zijn de oud-groep 8 meiden opgetrommeld om de Rakkerleiding een ochtendje te helpen. Bedankt meiden!