klik op de "Nieuws" button om terug te keren naar de nieuws pagina
Nieuws Archief 2014


-------------------------------------------------
[1-december-2014]

Sinterklaas in De Zilk

Zondag 16 november heeft Sinterklaas De Zilk bezocht samen met zijn Pieten. Het was een regenachtige dag dus de route van de intocht was iets ingekort. In de vernieuwde Duinpan werd de Sint welkom geheten door Burgemeester Goedhart en kregen alle kinderen een kans om Sinterklaas een handje te geven.-
------------------------------------------------
[5-november-2014]

Sinterklaasintocht De Zilk; zondag 16-11

Op zondag 16 november zullen Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek brengen aan de Zilk. Om 14:00 uur zal Sinterklaas per paard en koets aankomen vanaf de Zilkerbinnenweg; natuurlijk weer onder begeleiding van de Pietenband van Drumfanfare Altesa. Daarna maakt Sinterklaas een rondrit door de Zilk zodat alle Zilker bewoners Sinterklaas en de Pieten kunnen verwelkomen en aan kunnen sluiten in de stoet.  Via de GROENE KNOP "EVENEMENTEN" kun jij bij de Sinterklaasintocht de exacte route vinden.

Om ongeveer 14:45 uur zal de Goedheiligman aankomen bij De Duinpan. Daar zal de Sint welkom worden geheten door de Burgemeester. Uiteraard zal de Pietenband van Drumfanfare Altesa het geheel muzikaal begeleiden met de bekende Sinterklaasliedjes. En natuurlijk krijgen de kinderen ook de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden of een tekening te geven, of om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Om ongeveer 16:00 uur zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten weer uit. 


-------------------------------------------------
[29-september-2014]

JDZ ontvangt cheque twv 250,- euro van Werkwinkel
[bron: www.blikopnoordwijkerhout.nl]

Op 19 oktober 2012 is de Werkwinkel De Tweede Kans  van start gegaan in de voormalige zoutopslag in De Zilk. In de notariële akte is destijds vastgelegd dat inkomsten worden ingezet voor de exploitatie van De Werkwinkel. Als die kosten gedekt zijn dan kan het overgebleven deel van de inkomsten naar een door het bestuur te bepalen goed doel. In het eerste jaar kon er al een bedrag overhandigd worden aan de toen jubilerende speeltuin De Duinrand.

Dit jaar konden vrijwilligers Monique, Albert, Jolanda en bestuurslid Ton Hofmans namens de werkwinkel zaterdagmorgen een cheque van € 250,- overhandigen aan voorzitter Koen Vermeulen van Jeugdwerk De Zilk.  Koen was daar namens alle vrijwilligers van het Jeugdwerk uiteraard zeer verguld met deze schenking.

Het geld gaat gebruikt worden als aanvulling van de spaarpot voor een nieuwe duurzame oplossing van de houten buitenkant van het onderkomen van het Jeugdwerk  achter de Duinpan. Zie de website van Blik op Noordwijkerhout voor het gehele artikel en de bijbehorende foto's.


-----------------------------------------
[20-juli-2014]

VOLG KAMP ONLINE

Via onderstaande kamp button kom je rechtstreeks op de KAMP pagina met daarop dagelijkse (foto)verslagen.


------------------------------------------
[7-juli-2014]

KAMP 2014

Van 20 tot en met 26 juli gaan de Rakkers en Zwervers weer op kamp; dit jaar naar Uitgeest. De kinderen worden zondag 20 juli verwacht om 11:00 uur op het kamphuis in aan de Westergeest 39 in Uitgeest.
Zaterdag 26 juli komen wij rond 11.45 weer terug in De Zilk op het honk.

De gehele kampweek zal er via deze site dagelijks een verslag met foto's online komen zodat iedereen in De Zilk ook de avonturen kan volgen; want spannend wordt het zeker!

Het is natuurlijk leuk als de meiden een kaartje van het thuisfront krijgen (wij gaan u immers ook een kaartje sturen vanuit Uitgeest!). Dit kan naar onderstaand adres:

Scouting De Bogaard
Westergeest 39
1911 AG Uitgeest
------------------------------------------

[20-maart-2014]
Rommelmarkt - spullen ophalen

Op woensdag 16 april vanaf 18:00 zullen wij  weer langs de deuren van De Zilk rijden om oude spullen op te halen. Begin dus alvast met verzamelen! Met dit heerlijke lenteweer gaat het vast weer kriebelen om een grote Lenteschoonmaak te houden.... ;) De Rommelmarkt zal plaats vinden op zondag 27 april.

Wat kunnen wij gebruiken? Eigenlijk alles wat voor een ander nog bruikbaar is, zoals boeken, speelgoed, kleding, glaswerk, schilderijen, huishoudelijke artikelen, kleine meubeltjes, elektrische apparatuur, lampen, servies, etc.

-------------------------------------------

[20-april-2014]
Rommelmarkt Jeugdwerk De Zilk

Op zondag 27 april vindt de jaarlijkse Rommelmarkt van het Jeugdwerk De Zilk weer plaats van 10:00 tot 15:00 uur. Er zijn meer dan 30 kramen en alles is al gesorteerd. Dus bent u op zoek naar iets speciaals; op onze Rommelmarkt zult u het geheid vinden! Loop gerust ook langs onze catering voor een bakje koffie of thee of een biertje/wijntje.

De gehele opbrengst komt ten goede aan de Zilkse jeugdleden. Zij kunnen daarmee spulletjes kopen om te knippen, plakken, schilderen, zagen, boren, toneelstukjes te spelen, kokkerellen en noem maar op. Daarnaast bekostigen zij ook voor een groot gedeelte het jaarlijkse, immer populaire zomerkamp.

LET OP: er is geen pinautomaat meer in De Zilk dus neem voldoende contant geld mee de 27e.

AANGEPASTE LOCATIE ROMMELMARKT:

Dit jaar wordt de Rommelmarkt gehouden op, en rondom, het terrein van ons eigen Jeugd Honk, Sportlaan 34 (bij de Duinpan).
Vanaf 12 uur start "De Zilk Culinair", wederom georganiseerd door Feestcommissie De Zilk. Locatie: parkeerterrein van de Duinpan.

-------------------------------------------

[21-januari-2014]

Jeugdwerk De Zilk eigenaar van eigen ‘Honk’

Per 1 januari 2014 is Jeugdwerk De Zilk volledig eigenaar van hun eigen Honk aan de Sportlaan. Het houten chalet, dat als tijdelijke huisvesting zou gaan dienen, heeft nu een permanente bestemming gekregen en zal de komende 20 jaar eigendom zijn van het Jeugdwerk. De akte is ondertekend, de vergunningen zijn verstrekt en de vereiste verbouwingen zijn gerealiseerd. De komende maanden zal er nog gewerkt worden aan het vernieuwen en aanvullen van de inrichting. Daarnaast wordt ook gewerkt aan verbeteringen om het gebouw nog duurzamer te maken, zodat het nog zeker 20 jaar gebruikt kan worden. Zo worden er o.a. zonnecollectoren op het dak geplaatst.

Vijf jaar geleden, Op 18 januari 2009 verhuisde Jeugdwerk De Zilk van hun oude Honk aan de Beeklaan, (voor de ouderen onder ons ook wel bekend als Walk-Inn), naar het tijdelijke onderkomen aan de Sportlaan. Jarenlang had men elke gulden en euro opzij gelegd om de verhuizing naar en de nieuwe aankleding van de eventuele nieuwbouw te kunnen bekostigen. Vele suggesties, bouwlocaties, mogelijkheden en onmogelijkheden zijn de revue gepasseerd. Uiteindelijk gaf een permanente afkeuring van het oude Honk aan de Beeklaan door de brandweer de doorslag. Hierdoor werd in sneltreinvaart een tijdelijk onderkomen mogelijk gemaakt achter de Duinpan; welke nu dus als permanent bestempeld mag worden. Het Jeugdwerk hoopt in dit Honk nog jaren de Zilkse jeugd te mogen ontvangen bij de Rakkers, Zwervers, Hobbyclub, Chill-Out en de Bouwgroep.

Dit geweldige succes is alleen en uitsluitend bereikt door de jarenlange inzet van de vele Leidsters, Leiders, Bestuursleden en Vrijwilligers van het Jeugdwerk, dank aan iedereen daarvoor!