klik op de "Nieuws" button om terug te keren naar de nieuws pagina
Nieuws Archief 2013

-------------------------------------
[23-december-2013]
De Zilk koopt massaal Kerststerren

Op vrijdag de 13e hebben de Hobbyclub en de Zwervers van Jeugdwerk De Zilk weer kerststerren verkocht langs de Zilkse deuren. Het bleek totaal geen ongeluksdag te zijn, want binnen 5 kwartier waren alle kerststerren verkocht. Een totaal van 394 kerststerren zijn door de jongens en meiden van het Jeugdwerk verkocht op deze koude decemberavond. Dus ook dit jaar is de jaarlijkse Kerststerren verkoop weer succesvol geweest.


-------------------------------------

[17-november-2013]
Sinterklaas weer in De Zilk!

Op 17 november heeft Sinterklaas De Zilkse kinderen weer bezocht. Na een rondrit door De Zilk, begeleid door de Pietenband, kwam hij aan bij het Parochiehuis. Daar konden hele brave kindertjes Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten toezingen, een handje geven en met hen op de foto. Een zeer geslaagde intocht!

-------------------------------------
[29-oktober-2013]

Sinterklaasintocht De Zilk 17-nov 2013
Op zondag 17 november  zullen Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek brengen aan de Zilk. Omdat de Duinpan, de gebruikelijke ontvangstlocatie, nu verbouwd wordt, zal hij dit jaar ontvangen worden op het Parochiehuis van de Heilige Hart Kerk.

Het programma voor zondag de 17e is: om 14:00 uur zal Sinterklaas per paard en koets, onder begeleiding van Drumfanfare Altesa, het dorp vanaf de Zilkerduinweg (uit de richting van Vogelenzang) binnen komen. Daarna maakt Sinterklaas een rondrit door de Zilk zodat alle Zilkse bewoners Sinterklaas en de Pieten kunnen verwelkomen en aan kunnen sluiten in de stoet.  De exacte route van de intocht is te vinden op de pagina “Evenementen” - “Sinterklaasintocht”

Om ongeveer 15:00 uur zal de Goedheiligman aankomen in het parochiehuis van de Heilige Hart kerk. Daar zal de Sint welkom worden geheten door de Burgemeester. Uiteraard zal de Pietenband van Drumfanfare Altesa het geheel muzikaal begeleiden met de bekende Sinterklaasliedjes. En natuurlijk krijgen de kinderen ook de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden of een tekening te geven, of om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Om ongeveer 16:00 uur zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten weer uit. 


-------------------------------------
[20-oktober-2013]

Wandelaar of automobilist in de Sportlaan te De Zilk, heeft u iets gezien?

Na een geweldige kampweek in juli kwam de leiding bij terugkomst voor een nare verassing te staan. De geluidswerende platen waren in twee lokalen verdwenen.  Deze akoestische panelen zijn speciale platen van 1 bij 1 meter welke tegen het plafond geplaatst waren om het geluidsniveau tijdens de opkomsten wat te dempen. Er waren geen andere (waardevolle) zaken vermist wat betekent dat iemand het speciaal op deze plafondplaten gemunt heeft.

De exacte datum en tijd van de diefstal zijn niet bekend, maar liggen in ieder geval tussen 13 juni en 23 juli. Vreemd genoeg waren er geen sporen van inbraak , de afgelopen maanden hebben we rondgevraagd en onze oren en ogen open gehouden maar helaas helemaal niets vernomen of gehoord wat hier mogelijkerwijs mee te maken kan hebben.

Er is aangifte gedaan tegen de diefstal, maar er wordt gehoopt dat omwonenden of toevallige passanten iets gezien hebben. Het moet toch opvallen als iemand een behoorlijk oppervlakte aan plafondplaten demonteert en inlaadt? Graag hoort het Jeugdwerk De Zilk van u als u iets opvallends heeft gezien in deze periode.


-----------------------------------------


[14-oktober-2013]
Chill-Out De Zilk - Bouwen gaat van start!

Binnenkort gaat Chill-Out De Zilk - Bouwen van start! Dit is een speciaal onderdeel van chill-out De Zilk, speciaal voor jongens die de vetste dingen willen bouwen, zoals vlotten, boomhutten en zeepkisten! Interesse? Klik hier voor meer info!

-----------------------------------------

[9-juli-2013]
Kamp Rakkers en Zwervers 21 t/m 27 juli in Eindhoven

Op zondag 21 juli zullen de Rakkers en Zwervers weer op kamp gaan; dit jaar naar Eindhoven. De meiden komen per bus terug op 27 juli; de busreis wordt dit jaar gesponsoord door de Heerenclub van De Zilk. Heren, bedankt! Daarnaast worden de pannenkoeken weer gesponsord door Anja Bartels en Hans Meskers en hebben de Rakkers tekeningen verkocht om zo het ijsje in het dorp te sponsoren.

Tijdens de kamp week zal er iedere dag een verslag met foto's geplaatst worden op de site van Jeugdwerk De Zilk, speciaal voor nieuwsgierige familieleden.

Op zondag 21 juli, om 10 uur zullen de kinderen vertrekken vanaf het Honk aan de Sportlaan en op zaterdag 27 juli komt de bus weer aan om 12:00 uur, ook bij het Honk.


---------------------------------------
[6-april-2013]
Rommelmarkt Jeugdwerk De Zilk

Donderdag 4 april heeft het Jeugdwerk weer haar ronde gedaan en de oude spulletjes bij de inwoners van De Zilk opgehaald. Daar hebben zij weer vele bruikbare spullenopgehaald zoals: boeken, speelgoed, glaswerk, schilderijen, huishoudelijke artikelen, kleine stoeltjes en tafeltjes, elektrische apparatuur, lampen, riet, koper enz.

U bent van harte welkom op zondag 14 april vanaf 10:00 op de gezellige rommelmarkt waar al deze spullen weer verkocht worden. De locatie is ook dit jaar weer het terrein van de zoutopslag waar we alle ruimte hebben om onze tweedehands waren te verkopen vanuit meer dan 30 kramen! Alles is al gesorteerd dus bent u op zoek naar iets speciaals; op onze Rommelmarkt zult u het geheid vinden! Loop gerust ook langs onze catering voor een bakje koffie of thee of een biertje/wijntje. De rommelmarkt is geopend van
10:00 uur tot 15:00.

De gehele opbrengst komt ten goede aan de Zilkse jeugdleden. Zij kunnen daarmee spulletjes kopen om te knippen, plakken, schilderen, zagen, boren, toneelstukjes te spelen, kokkerellen en noem maar op. Daarnaast bekostigen zij ook voor een groot gedeelte het jaarlijkse, immer populaire zomerkamp

De Zilk Culinair
Net als het voorgaande jaar is het op de zondag van de Rommelmakrt ook het mozaïekweekend, dus op zondag 15 april, feest op de Zilkerduinweg. Verschillende (horeca)ondernemers zijn weer bereid gevonden om hun culinaire kunsten te vertonen. Al smullend van lekkere hapjes en drankjes worden de bezoekers ook nog getrakteerd op muzikaal topamusement van maar liefst vier muziekverenigingen uit onze eigen gemeente. En er is meer: oude auto’s, nostalgische brommers en tractoren en natuurlijk weer een verrassend mozaïek van de Feestcommissie zelf. Zie voor het programma de website van de Feestcommisie De Zilk


-------------------------------------------

[16-3-2013]
4 april - Spullen ophalen Rommelmarkt

Op donderdag 4 april komt Stichting Jeugdwerk De Zilk weer langs de deuren om uw oude spulletjes op te halen voor de jaarlijkse rommelmarkt. Vanaf 18:30 uur kunt u ons verwachten. Zet u alle spullen alvast klaar? Het liefst binnen of bij de voordeur; liever niet aan de weg. Onze leden bellen bij u aan!


Wat kunnen wij zoal gebruiken? Eigenlijk alles wat voor een ander nog bruikbaar is, zoals: boeken, speelgoed, kleding, glaswerk, schilderijen, huishoudelijke artikelen, kleine stoeltjes of tafeltjes, elektrische apparatuur, lampen, riet, koper enz. Groot meubilair, zoals bankstellen, kasten en bedden kunnen we in verband met ruimtegebrek niet meenemen. Het zou wel fijn zijn als de spullen nog heel en redelijk schoon zijn, dat maakt het uitzoeken en prijzen een stuk makkelijker.

Zie voor meer informatie en foto's onze Rommelmarkt pagina via de groene button "Evenementen".

---------------------------------------------

[28-januari-2013]
Kerststerren-verkoop 2012 weer een succes!

Op vrijdagavond 14 december, een regenachtige avond, is het Jeugdwerk (Hobygroep "Het Spijkertje") weer van deur tot deur geweest voor haar jaarlijkse kerststerren-verkoop. De opbrengst komt altijd ten goede aan de hobbyclub; zij kopen hiervoor materialen om allerlei werkjes te kunnen maken. De verkoop liep dit jaar beter dan verwacht en ze waren erg snel door de voorraad heen. Een deel van De Zilk heeft hen dan ook niet gezien vinden en dat zij erg jammer. De opbrengst, na aftrek van de kosten, was 363,15 euro dus er kan weer veel materiaal en gereedschap gekocht worden.

Na de verkoop was er voor de verkopers en hun leiding warme chocolademelk met nog wat lekkers. Wij danken de firma Van Saase voor de inkoop van de kerststerren en we hopen het volgend jaar weer bij U langs te mogen komen! Wij zeggen ieder dank voor de aankoop, de leiding en de verkopers voor hun mooie werk!
Tot volgend jaar.