klik op de "Nieuws" button om terug te keren naar de nieuws pagina
Nieuws Archief 2012


[6-november-2012]
Sinterklaasintocht 18 november 2012

Op zondag 18 november  zullen Sinterklaas en een aantal van zijn Pieten een bezoek brengen aan de Zilk. We zijn heel blij dat hij ook dit jaar weer tijd heeft vrij gemaakt om ons mooie dorpje te bezoeken. De kinderen kijken er uiteraard al weken naar uit! Ook dit jaar zal Stichting Jeugdwerk De Zilk weer de traditionele intocht van Sinterklaas organiseren.

Het programma voor die dag ziet er als volgt uit: Om 14:15 uur zal Sinterklaas, onder begeleiding van Drumfanfare Altesa het dorp vanaf de ZILKERBINNENWEG traditioneel per paard en koets binnenkomen. Vervolgens wordt Sinterklaas om 14:30 welkom geheten door Pastoor Lansbergen bij de Heilige Hart Kerk. Daarna maakt Sinterklaas een rondrit door de Zilk onder begeleiding van Altesa en de Pietenband. Zo kunnen alle Zilkse bewoners Sinterklaas en de Pieten verwelkomen en aan sluiten in de stoet.  De route van de intocht is te vinden via de knop "Evenementen"

Om ongeveer 15:15 uur zal de Goedheiligman aankomen in de Duinpan. Daar zal de Sint welkom worden geheten door de Burgemeester. Uiteraard zal de Pietenband van Drumfanfare Altesa het geheel muzikaal begeleiden met de bekende Sinterklaasliedjes. En natuurlijk krijgen de kinderen ook de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden of een tekening te geven, of om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Om ongeveer 16:00 uur zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten weer uit. 

Tot zondag!


----------------------------------
[16-september-2012]
Nieuwe seizoen Rakkers, Zwervers en Hobbygroepen gestart.

Eind augustus zijn alle groepen weer gestart! De Zwervers hebben dit jaar 32 meiden, de Rakkers 28 en de Hobbygroep 20 kids. Groep 6 zou normaliter van de Rakkers naar de Zwervers gaan, maar doordat de groep dan zo enorm zou worden, blijven zij toch nog een jaartje bij de Rakkers. Een aantal keer per jaar zullen zij wel meedoen aan de Zwerver-activiteiten. Bij de Rakkers en de Hobbygroepen zijn nog een paar plaatsen vrij, dus meld je gerust aan!

Het jaarprogramma en de opkomsten (of geen opkomsten) voor alle groepen staat hier links op de website.


---------------------------------
[1-juli-2012]
Volg kamp 2012 online!

Klik op onderstaande kamp button voor een verslag en foto's van het kamp 2012 in Gilze.


-----------------------------------------

[21-juni-2012]
Kamp 2012

Nog maar heel eventjes en de Rakkers en Zwervers zijn weer op kamp!! De laatste voorbereidingen worden getroffen, boodschappen worden gedaan en de spullen worden ingepakt voor het kamp van 8 t/m 14 juli in Gilze.

De data voor het kamp zijn als volgt:

-   zaterdag 10.00 uur tot 11.30 kampgeld betalen (kosten kamp: 85 euro)

-   zondag: 9:00 vertrek vanaf Sportlaan. Graag de oproep aan alle ouders om 
    zich toch even te melden bij de leiding, ook al rij je op eigen gelegenheid. We 
    willen zeker weten dat alle meiden onderweg naar Gilze zijn.

-   zaterdag: aankomst Sportlaan van de bus om 11:30-----------------------------------
[17-mei-2012]
Recordomzet op Rommelmarkt Jeugdwerk De Zilk!!

Op zondag 15 april 2011 vond dit jaar de jaarlijkse Rommelmarkt van St. Jeugdwerk De Zilk weer plaats; wederom op de voormalige zoutopslag. En wat was het een succes! Een enorm marktterrein en massa's koopgrage bezoekers maakten van dit jaar een jaar om niet meer te vergeten.

Sinds vorig jaar organiseert het Jeugdwerk hun jaarlijkse rommelmarkt tijdens het Mozaďekenweekend van de Feestcommissie De Zilk. Heel de Zilk staat dan bol van de activiteiten en de oude zoutopslag is de perfecte locatie om hierbij aan te sluiten. Het terrein is ideaal voor de 30 kramen vol met mooie tweede-, derde- of vierdehands spulletjes en de half open loods bied ruimte voor de enorme rijen met uitgestalde grote spullen en meubels. Elk jaar staan de vrijwilligers van JDZ weer versteld van de enorme hoeveelheid spullen die zo’n klein dorp als De Zilk weet te produceren. In de anderhalve week voorafgaand aan de rommelmarkt hebben zij vele uren gestoken in het sorteren, testen en prijzen van alle spullen. Vanaf 9:30 uur stonden dan ook al de eerste koopjesjagers voor de ingang te wachten; loerend naar de kramen of er iets voor hun gading tussen zat.

De hele dag liepen de bezoekers af en aan met als resultaat: de mooiste koopjes in hun tassen en geld in de portemonnee van het Jeugdwerk. Ook kon men even uitrusten en genieten van een heerlijk kopje koffie met iets lekkers op het catering pleintje.

Nadat alle bezoekers uiteindelijk om 15:00 het marktterrein verlaten hadden, konden alle vrijwilligers de overgebleven spullen en de kramen opruimen. Er werd afgesloten met een heerlijk maaltijd en daar werd zoals gebruikelijke met tromgeroffel de opbrengst van 2012 bekend gemaakt: 9367,- euro! Een nieuwe record omzet voor het Jeugdwerk en wel 2000 euro meer dan vorig jaar. Van dit geld worden er materialen van gekocht voor de verschillende groepen en wordt het jaarlijkse kamp er voor een gedeelte mee bekostigd. Een bedrag als deze zorgt er ook voor dat de contributie van haar leden laag kan blijven en lid worden dus laagdrempelig blijft. 

Namens deze weg wil het Jeugdwerk De Zilk al haar bezoekers en vrijwilligers bedanken voor een geweldige dag! Tot volgend jaar!

-----------------------------------

[6-april-2012]
Zondag 15 april: Rommelmarkt Jeugdwerk De Zilk!!!

Woensdag 4 april heeft het Jeugdwerk weer haar ronde gedaan en de oude spulletjes bij de inwoners van De Zilk opgehaald. Daar hebben zij weer vele bruikbare spullenopgehaald zoals: boeken, speelgoed, glaswerk, schilderijen, huishoudelijke artikelen, kleine stoeltjes en tafeltjes, elektrische apparatuur, lampen, riet, koper enz.

U bent van harte welkom op zondag 15 april
vanaf 10:00 op de gezellige rommelmarkt waar al deze spullen weer verkocht worden. De locatie is ook dit jaar weer het terrein van de zoutopslag waar we alle ruimte hebben om onze tweedehands waren te verkopen vanuit meer dan 30 kramen! Alles is al gesorteerd dus bent u op zoek naar iets speciaals; op onze Rommelmarkt zult u het geheid vinden! Loop gerust ook langs onze catering voor een bakje koffie of thee of een biertje/wijntje. De rommelmarkt is geopend van 10:00 uur tot 15:00.

De gehele opbrengst komt ten goede aan de Zilkse jeugdleden. Zij kunnen daarmee spulletjes kopen om te knippen, plakken, schilderen, zagen, boren, toneelstukjes te spelen, kokkerellen en noem maar op. Daarnaast bekostigen zij ook voor een groot gedeelte het jaarlijkse, immer populaire zomerkamp

De Zilk Culinair
Net als het voorgaande jaar is het op de zondag van de Rommelmakrt ook het mozaďekweekend, dus op zondag 15 april, feest op de Zilkerduinweg. Verschillende (horeca)ondernemers zijn weer bereid gevonden om hun culinaire kunsten te vertonen. Al smullend van lekkere hapjes en drankjes worden de bezoekers ook nog getrakteerd op muzikaal topamusement van maar liefst vier muziekverenigingen uit onze eigen gemeente. En er is meer: oude auto’s, nostalgische brommers en tractoren en natuurlijk weer een verrassend mozaďek van de Feestcommissie zelf. Zie voor het programma de website van de Feestcommisie De Zilk

-----------------------------------
[22-maart-2012]
Woensdag 4  april: Spullen ophalen voor rommelmarkt Jeugdwerk De Zilk

Op woensdag 4 april komt Stichting Jeugdwerk De Zilk weer langs de deuren om uw oude spulletjes op te halen voor haar jaarlijkse rommelmarkt. Vanaf 18:30 uur kunt u hen verwachten. Zet u alle spullen alvast klaar? Het liefst binnen of bij de voordeur; liever niet aan de weg. Onze leden bellen bij u aan!

Wat kunnen zij zoal gebruiken? Eigenlijk alles wat voor een ander nog bruikbaar is, zoals boeken, speelgoed, glaswerk, schilderijen, huishoudelijke artikelen, kleine stoeltjes of tafeltjes, elektrische apparatuur, lampen, riet, koper enz. Groot meubilair, zoals bankstellen, kasten, bedden en computers kunnen we in verband met ruimtegebrek niet meenemen. 

Het zou wel fijn zijn als de spullen nog heel en redelijk schoon zijn, dat maakt het uitzoeken en prijzen een stuk makkelijker. Spullen die kapot zijn of te groot zijn worden niet meegenomen. Deze worden toch niet verkocht en ook er moet ook flink betaald worden voor de afvoer van het [overgebleven] grof vuil.

Staan uw kasten ook zo overvol? Dan is dit een prima gelegenheid om deze eens uit te zoeken en uit te ruimen. U kunt er het Jeugdwerk De Zilk erg blij mee maken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op onze gezellige rommelmarkt, die ook dit jaar niet op Koninginnedag, maar op zondag 15 april wordt gehouden. Let op: wederom is de locatie van de rommelmarkt is het parkeerterrein van de Zoutopslag aan de Zilkerduinweg. Van 10:00 uur tot 15:00 is de rommelmarkt geopend.

----------------------------------------------

[26 februari 2012]
Chill-Out De Zilk gaat 14 maart van start!

Check out www.chilloutdezilk.nl for more info!  “Chill-Out De Zilk” zijn activiteiten voor jongens en meiden van 12 t/m 16 jaar, we beginnen met het ontwerpen en bedrukken van T-shirts, met behulp van een computer en een ervaren kunstenaar ben je in staat om super  gave afbeeldingen op een T-Shirt te maken van jouw favoriete soapster, rapper, voetbalclub of vette graffiti tekeningen etc.

Date: March 14, 2012
Start: 19.00 hours      /        End: 21.00 hours
Location: Wooden chalet behind De Duinpan
Dress-code: Chill - Tickets: only available after registration
Price: € 2,50 pp
Limited entry: Only 15 tickets are available for this workshop so register yourself quickly via www.chilloutdezilk.nl <http://www.chilloutdezilk.nl>

Chill-out De Zilk is an independent member of “Jeugdwerk De Zilk”