klik op de "Nieuws" button om terug te keren naar de nieuws pagina
Nieuws Archief 2011

----------------------------------------------

[8 november 2011]
Miss De Zilk 2011 verkozen!

Op vrijdag 4 november heeft een jury 6 meiden verkozen tot Miss De Zilk in verschillende categorien. Meer informatie over de avond en de foto's vind je onder de knop "Evenementen"

----------------------------------------------

[2 November 2011]
Sinterklaasintocht: 13 november 2011

Ook dit jaar organiseert St. Jeugdwerk De Zilk weer de intocht van Sinterklaas. Op zondag 13 november zullen Sinterklaas en een aantal
van zijn Pieten een bezoek brengen aan de Zilk. Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:

-   Om 14:00 uur zal Sinterklaas, onder begeleiding van Drumfanfare Altesa vanaf Zilkerduinweg 388 [uit de richting van Vogelenzang!], het dorp
traditioneel per paard en wagen binnenkomen.

-   Om 14:15 / 14:30  wordt de Sint opgewacht door pastoor Lansbergen bij de H. Hart kerk om hem weer traditioneel kerkelijk te ontvangen.

-   Vervolgens maakt Sinterklaas een rondrit door de Zilk, zodat alle Zilkse bewoners hem kunnen begroeten en aan kunnen sluiten in de stoet.

-    Om ongeveer 15:15 uur zal de Goedheiligman aankomen in de Duinpan. Daar zal hij welkom worden geheten door de Burgemeester. Uiteraard zal Drumfanfare Altesa het geheel muzikaal begeleiden met de bekende Sinterklaasliedjes. En natuurlijk krijgen de kinderen ook de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schud-den of een tekening te geven, of om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Om ongeveer 16:00 uur zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten weer uit. 

------------------------------------------------

[21 oktober 2011]
Miss De Zilk 2011!!!!!


Op vrijdag 4 november organiseren de Rakkers en de Zwervers weer een Miss De Zilk verkiezing waar alle meiden aan mee doen. De laatste Missverkiezing was alweer wat jaartjes geleden dus het werd weer eens tijd voor een nieuwe Miss!

De avond begint om 7 uur en zal eindigen om een uurtje of 9; de locatie is de Duinpan. De meiden van de Rakkers en Zwervers zullen in verschillende rondes de catwalk over lopen waaronder een ronde in eigen ontworpen shirts. Meer nieuws en foto's van de nieuwe Miss volgen snel!


-------------------------------------------------

[8 Oktober 2011]
Rakkers & Zwervers kamp in Eindhoven!

De kinderen worden uitgenodigd door de Graaf om een weekje in landhuis te verblijven. Als de kinderen zondag aankomen worden zij door de Graaf en zijn butler al opgewacht.

Ook is daar kermis-exploitant Onslow die vertelt dat hij op zoek is naar 5 spoken voor zijn nieuwe spookhuis en graag het het huis-spook van de graaf daarvoor zou willen gebruiken! Maar als de kinderen 5 andere spoken vinden voor Onslow dan zal hij hij de graaf en zijn spook met rust laten. Uiteraard hebben de kinderen aan het eind van de week de spoken verzameld voor de kemisattractie, maar niet zonder de nodige speurtochten, opdrachten en hindernissen.

Foto's van het kamp 2011 vind je onder de knop "Evenementen".


---------------------------------------------------

[4 juli 2011]
Rakkers & Zwervers zijn weer vertrokken voor weekje kamp in Eindhoven!

Zondag om 14:30 stonden zo'n 60 meiden, en hun ouders, weer zenuwachtig te trappelen om in de auto naar Eindhoven te stappen. Eerder die dag was voor de leiding de kampweek al begonnen; zij vertrokken om 9:30 naar het kamphuis. Het zal weer een spannende en actieve week worden en de weersvoorspellingen zijn ook gunstig voor de komende week.

Op zaterdag 9 juli om 12:00 worden de meiden weer verwacht op het honk; uiteraard opgewacht door hun ouders, broertjes zusjes en wie ze ook maar gemist hebben!

De kinderen kijken ook erg uit naar uw kaartje! Stuur deze naar:
"Naam kind"
Scouting Stratum
Heihoefpad 10
5644 AZ Eindhoven

-----------------------------------------

[20 April 2011]
Rommelmarkt 2011 weer een enorm succes!

Op zondag 17 april 2011 vond dit jaar de jaarlijkse Rommelmarkt weer plaats; op een nieuwe locatie. Wat een succes! Een enorm terrein, massa's koopgrage bezoekers en heerlijk weer maakten van dit jaar een jaar om niet meer te vergeten.

Omdat de oude zoutopslag leeg stond en de Feestcommissie op de Zilkerduinweg De Zilk Culinair organiseerde besloot het Jeugdwerk dit jaar haar Rommelmarkt juist op die locatie te organiseren. Het terrein was ideaal voor de 27 kramen vol met mooie tweede- of derdehands spulletjes en de half open loods bood ruimte voor de enorme berg met grote spullen. Vanaf 9 uur stonden dan ook al de eerste koopjesjagers  voor de ingang te wachten; loerend naar de kramen of er iets voor hun gading tussen zat.

De hele dag liepen de bezoekers af en aan met als resultaat: de mooiste koopjes in hun tassen en geld in de portemonnee van het Jeugdwerk. Ook kon men even uitrusten en genieten van een heerlijk kopje koffie met iets lekkers in onze catering-hoek. Nieuw dit jaar was de veiling waar een prachtige mountainbike en een unieke wijnrijk [in de vorm van een enorm wijnvat] per opbod verkocht werden aan de ge´nteresseerde bieders.

Nadat alle bezoekers uiteindelijk om 15:30 het marktterrein verlaten hadden, konden alle vrijwilligers de overgebleven spullen en de kramen opruimen. Er werd afgesloten met een heerlijk maaltijd en daar werd zoals gebruikelijke met trom geroffel de opbrengst van 2011 bekend gemaakt: 7800,- euro! Zeer dicht bij de recordopbrengst van een aantal jaar geledenů

Namens deze weg wil het Jeugdwerk De Zilk al haar bezoekers en vrijwilligers bedanken voor een geweldige dag! Tot volgend jaar!

-----------------------------------------------------

[12 April 2011]

Rommelmarkt 17 april

Donderdag 7 april heeft het Jeugdwerk weer haar ronde gedaan en oude spulletjes bij de inwoners van De Zilk opgehaald. Daar hebben zij weer vele bruikbare, mooie spullen opgehaald en al deze spullen worden nu gesorteerd, getest en geprijst en liggen straks klaar in onze kramen om aan u verkocht te worden.
Op zondag 17 april uur bent u weer van harte welkom op onze jaarlijkse Rommelmarkt die geopend is van 10:00 uur tot 15:00.

De Rommelmarkt van het Jeugdwerk De Zilk valt dit jaar samen met de Moza´ekenwedstrijd en De Zilk Culinair. Om er ÚÚn groot festiviteitenterrein van te maken zal de Rommelmarkt daarom aansluiten aan het terrein van De Zilk Culinair op de Zilkerduinweg. De Rommelmarkt zal dit jaar plaats vinden op het terrein van de voormalige zoutopslag aan de Zilkerduinweg (naast de tennisvereniging) Van 10:00 uur tot 15:00 is de rommelmarkt geopend.

De gehele opbrengst komt ten goede aan de Zilkse jeugdleden. Zij kunnen daarmee spulletjes kopen om te knippen, plakken, schilderen, zagen, boren, toneelstukjes te spelen, kokkerellen en noem maar op. Daarnaast bekostigen zij ook voor een groot gedeelte het jaarlijkse, immer populaire zomerkamp. Tot de 17e!

------------------------------------------

[26 maart 2011]

Spullen ophalen donderdag 7 april

Op donderdag 7 april komt Stichting Jeugdwerk De Zilk weer langs de deuren om uw oude spulletjes op te halen voor haar jaarlijkse rommelmarkt. Vanaf 18:30 uur kunt u de kinderen weer verwachten. Zet u alle spullen alvast klaar? Het liefst binnen of bij de voordeur; liever niet aan de weg. Onze leden bellen bij u aan!

Wat kunnen zij zoal gebruiken? Eigenlijk alles wat voor een ander nog bruikbaar is, zoals boeken, speelgoed, glaswerk, schilderijen, huishoudelijke artikelen, kleine stoeltjes of tafeltjes, elektrische apparatuur, lampen, riet, koper enz. Groot meubilair, zoals bankstellen, kasten, bedden en computers kunnen we in verband met ruimtegebrek niet meenemen. 
Het zou wel fijn zijn als de spullen nog heel en redelijk schoon zijn, dat maakt het uitzoeken en prijzen een stuk makkelijker. Spullen die kapot zijn of te groot zijn worden niet meegenomen. Deze worden toch niet verkocht en ook er moet ook flink betaald worden voor de afvoer van het [overgebleven] grof vuil.

Staan uw kasten ook zo overvol? Dan is dit een prima gelegenheid om deze eens uit te zoeken en uit te ruimen. U kunt er het Jeugdwerk De Zilk erg blij mee maken.
Natuurlijk bent u ook van harte welkom op onze gezellige rommelmarkt, die ook dit jaar op zondag 17 april wordt gehouden. Een week eerder dan u van ons gewend bent, omdat de zondag voor Koninginnedag dit jaar helaas in het paasweekend valt.
--------------------------------------------------------------------------------

[9 februari 2011]
Mini EHBO cursus JDZ vrijwilligers

Op 10 en 17 januari vond een mini EHBO cursus plaats bij het jeugdwerk voor alle jeugdwerk vrijwilligers die zich graag willen verdiepen in een aantal eerste hulp handelingen bij ongevallen. Geen volwaardige cursus met reanimatie en een diploma etc. maar in twee avonden een deel van de meest voorkomende blessures en ongevallen waar je eenvoudig op kan handelen. Want, hoe meer mensen weten te handelen bij een eventueel ongeval hoe beter en makkelijker het is. De cursus avonden werden verzorgd door Patricia de Jong.