klik op de "Nieuws" button om terug te keren naar de nieuws pagina
Nieuws Archief 2009

[12 november 2009]
Jeugdwerk De Zilk schenkt gedeelte snoepopbrengst St. Maarten aan Voedselbank.
Op 11 november werd De Zilk weer prachtig verlicht door de lampionnen van de honderden kinderen die weer zingend de wind en kou trotseerden voor wat snoepgoed. Ook de meiden van de Rakkers en de Zwervers liepen met hun zelfgemaakte lampionnen de Zilkse deuren af. Dit jaar niet alleen voor een snoepje voor henzelf of een paar euro’s voor de clubkas, maar ook voor wat snoepgoed voor de gezinnen die een pakket bij de voedselbank halen. De Voedselbank Noordwijkerhout & Hillegom vond dit een geweldig idee en zo was er eind van de avond zo’n 10 kilo snoepgoed bij elkaar gezameld. Jeugdwerk De Zilk heeft daarnaast besloten om het gewicht nog eens te verdubbelen dus deze week zal er 20 kg snoepgoed bij de Voedselbank afgeleverd worden! Naast al het binnengekomen snoepgoed hebben de kinderen ook ruim 180,- euro opgehaald voor de clubkas van het Jeugdwerk waarmee activiteiten en knutselspullen bekostigt kunnen worden.

---------------------------------------------

[10 november 2009]
Snoep Sint Maarten naar Voedselbank Noordwijkerhout
Naar een idee van een van de ouders gaat Jeugdwerk De Zilk een gedeelte van het opgehaalde snoepgoed schenken aan de voedselbank in Noordwijkerhout, welke zeer enthousiast reageerde op ons idee! Ieder groepje zal een extra tas meenemen en zullen de bewoners van De Zilk vragen wat extra [verpakt] snoep te schenken aan de kinderen in onze gemeente die het wat minder goed hebben. Jeugdwerk De Zilk heeft ook besloten de opbrengst van de Sint Maarten voor de voedselbank te verdubbelen!!!

---------------------------------------------

[9 november 2009]
Sinterklaasintocht
Op zondag 15 november vind de jaarlijkse intocht van Sinterklaas weer plaats. Dit jaar komt de Sint met zijn pieten vanaf de Zuiderleidsevaart [vanuit de richting van Hillegom dus]. Sinterklaas zal dit jaar niet stoppen bij de pastorie, maar wel de gebruikelijke route volgen:

Beeklaan - Hoogduinweg - Wassenaarseweg - Remmerswaalstraat - Hoogduinweg - Goudenregenstraat - Hafkenscheidtlaan - P.J. Warmerdamstraat  - Zilkerduinweg  - Sportlaan - Breeland - Hoekgat - Duinpan.

--------------------------------------------

[6 november 2009]
Sint Maarten

Op 11 november zullen alle kinderen van De Rakkers en De Zwervers weer de straten van De Zilk intrekken om met hun eigen gemaakte lampionnen bij u langs de deur te komen. De kinderen ontvangen graag een snoepje voor hun zangkunsten maar ook een financiele bijdrage voor de kas van het Jeugdwerk is welkom!

-------------------------------------------------------

[19 mei 2009]
Jeugdwerk De Zilk ontvangt 7.500,- van het Oranje Fonds

De Zilk, 19 mei 2009. Jeugdwerk De Zilk heeft van het Oranje Fonds een bijdrage gekregen van € 7.500,- voor de aanschaf van de materialen t.b.v. het jaarlijkse zomerkamp en de wekelijkse kinder-kookactiviteiten.

Hierbij valt te denken aan nieuwe grote pannen, vernieuwing van het kunststof servies, vernieuwing van het bestek en keukengerei, een bakoven, etc. Ook wordt gedacht aan een grote barbecue waar we tegelijkertijd alle kinderen en leiding van lekkere hamburgers en worstjes kunnen voorzien. Deze materialen worden niet alleen in de kampweek gebruikt, maar ook tijdens het jaarlijkse nachtje slapen en kookactiviteiten tijdens de opkomsten. Daarnaast worden ze gebruikt bij onze jaarlijkse Rommelmarkt en leidersfeest. Al onze huidige keukenmaterialen gaan aan wat jaartjes mee en daarom wordt de enorme bijdrage van het Oranje Fonds ook met open armen in ontvangst genomen!

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 22 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

----------------------------------------------------------

[3 mei 2009]
Geslaagde rommelmarkt Jeugdwerk De Zilk

Onder regenachtige weersomstandigheden heeft Jeugdwerk De Zilk (JDZ) op zondag 26 april haar jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Niet op de traditionele Koninginnedag, wanneer Nederland het al zo druk heeft met al haar festiviteiten, maar wederom op de zondag daarvoor. Rond de klok van tien uur, het openingstijdstip, had wederom een menigte van naar schatting zo’n 150 enthousiaste, gretige koopjesjagers de weg naar de Sportlaan gevonden waar zij, ondanks de regen, wachtten op het openen van de toegangspoort.

Op donderdag 16 april was, mede door de berichtgevingen in de lokale pers, weer tweede-, derde- en vierdehands spullen opgehaald. Elk jaar staan de vrijwilligers van JDZ weer versteld van de enorme hoeveelheid spullen die zo’n klein dorp als De Zilk weet te produceren. In de week voorafgaand aan de rommelmarkt hebben zij vele uren gestoken in het sorteren, testen en prijzen van speelgoed, boeken, electronica, huishoudelijke spullen, glaswerk, kleine meubels, kleding, riet en koper, etc.  Er was dus zeker voor elke bezoeker wel iets van zijn of haar gading te vinden. En mocht er tussen al die spullen toch iets ontbreken, was men in Koen’s Place meer dan welkom voor een drankje en een hapje, want op zo’n dag wordt ook de innerlijke mens niet vergeten.

Nieuw dit jaar op de rommelmarkt was een `Jeugdwerk-infopunt” waar meer informatie verkregen kon worden over de verschillende groepen en waar inschrijvingsformulieren aanwezig waren voor aspirant leden. In diezelfde kraam werd ook een aankondiging gedaan voor de Beachparty! Speciaal voor 12 t/m 15 jarigen wil het Jeugdwerk iets aanbieden aangezien zij nog niet terecht kunnen in de gebruikelijke horecagelegenheden. Dit zal gaan gebeuren drie opkomsten met verschillende thema’s. Voor de zomer zal de Beachparty! van start gaan, na de zomer is een “back to school” thema gepland en in de winter uiteraard een “après-ski party”.

Vanaf een uurtje of twee ’s middags droogde het weer op en om drie uur werden de laatste transacties gepleegd en de festiviteiten gestopt.  Op datzelfde tijdstip was ook de kraakwagen van de firma Heemskerk aanwezig dus konden alle overgebleven en niet verkochte spullen verzameld worden. Rond de klok van half zes was alles aan kant en was het tijd voor de JDZ-vrijwilligers om op het terras plaats te nemen en de beentjes te strekken. Traditioneel wordt deze festiviteit afgesloten met een overheerlijke gezamenlijke maaltijd, een dankwoordje van de voorzitter en natuurlijk de bekendmaking van de bruto-opbrengst. De voorzitter kon melden dat er dit jaar ondanks het regenachtige weer een aardig resultaat was bereikt. Zo mocht de penningmeester met ongeveer € 6000,- in zijn achterzak  [1500,- euro minder dan het voorgaande jaar] naar de bank om dit mooie bedrag bij te laten schrijven. Een bedrag dat meer dan welkom is en waarmee JDZ heel veel van haar vaste lasten als huur en energie alsmede haar activiteiten mee kan bekostigen. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor de verdere inrichting van het nieuwe pand, worden er materialen van gekocht voor de verschillende groepen en wordt het jaarlijkse kamp er voor een gedeelte mee bekostigd. Een bedrag als deze zorgt er ook voor dat de contributie van haar leden laag kan blijven en lid worden dus laagdrempelig blijft.  JDZ bedankt en haar vrijwilligers, alle bezoekers, kopers, sponsoren en gulle gevers voor hun aanwezigheid en inzet. Tot volgend jaar: zondag 25 april 2010!!

-------------------------------------------------------------

[9 januari 2009]
Nieuw onderkomen Jeugdwerk De Zilk - Feestelijke opening!

Eindelijk is het zover! Stichting Jeugdwerk De Zilk kan haar nieuwe onderkomen op het terrein achter De Duinpan aan de Sportlaan in De Zilk betrekken. Ruim 13 jaar geleden heeft het toenmalig bestuur bij de gemeente kenbaar gemaakt op zoek te zijn naar een nieuwe locatie. Jarenlang heeft men elke gulden en later Euro opzij gelegd om de verhuizing naar en de nieuwe aankleding van de eventuele nieuwbouw te kunnen bekostigen. Vele suggesties, bouwlocaties, mogelijkheden en onmogelijkheden zijn de revue gepasseerd. Uiteindelijk moest een permanente afkeuring door de brandweer de doorslag geven. Deze beslissing heeft als een katalysator gewerkt en het nieuwbouwproces in de hoogste versnelling gebracht.
Zondag 18 januari aanstaande zal er een grootse officiële opening plaatsvinden van het nieuwe onderkomen van Jeugdwerk De Zilk. De aanvang zal plaats vinden om 14:00 uur bij het oude Jeugdhonk aan de Beeklaan, waarna genodigden, leden, ouders en alle belangstellenden, onder begeleiding van drumfanfare Altesa, richting het nieuwe clubhuis zullen lopen. Daar zal het gebouw officieel geopend worden door een speciaal lid van Jeugdwerk De Zilk en kan er onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje worden genomen in het nieuwe onderkomen. Iedereen is welkom deze dag en voor de kinderen wordt er een ballonnenwedstrijd gehouden en zal er een springkussen zijn, dus: zorg dat je erbij bent!