Verslag van vrijdag 13 juli:

Het laatste ontbijtje alweer, althans aan een normale tafel. Morgenochtend is de leiding namelijk druk met alles weer inpakken en moeten de kids zo veel mogelijk buiten bivakkeren. Dan wordt het een broodje uit het vuistje. Maar eerst de vrijdag nog!

Na het eten komt de professor bij ons, maar hij is erg verdrietig en Adriaan is niet met hem mee. Hij waarschuwt ons dat wij nog maar tot 12 uur vannacht hebben om de tijdmachine te maken. Als we hem niet kunnen maken, zou het zo maar kunnen zijn dat we niet in onze tijd naar De Zilk terugkeren en in het jaar 2065 blijven; wat de tijdmachine vandaag aangeeft. Misschien lopen in die andere tijd dan alleen maar ridders rond of dinosaurussen? De professor gaat weer weg en we besluiten dat we de laatste missende onderdelen van de tijdmachine moeten vinden, voordat we onze ouders nooooit meer zien. Als we naar buiten gaan zien we de 2 slechte mannen weer die we al eerder deze week hebben gezien. Maar ze staan te praten met assistent Adriaan! We sluipen op ze af en proberen ze af te luisteren, maar we horen niet veel meer dan termen als “de tijd dringt” en “vandaag moet het gebeuren”. Als we nog dichterbij komen, schrikken ze van ons en slaan ze op de vlucht. Op dat moment komen er een soort robotmensen aan lopen met felgekleurde pakken. Ze waarschuwen ons dat tijdreizen zeer gevaarlijk is en dat de lucht in de toekomst giftig is en slecht voor de mensheid. We moeten zorgen dat we zo snel mogelijk uit deze tijd weg gaan!

Na de lunch vinden we twee sporen en we besluiten dat de Rakkers en de Zwervers ieder apart een spoor volgen. De Rakkers volgen een spoor van lampjes en komen uit bij de assistent die ook naar de onderdelen aan het zoeken is. Ze weten de assistent zo ver te krijgen om mee te gaan naar ons kamphuis. De Zwervers volgen microchips en komen echter uit bij de 2 slechte mannen, maar gelukkig weten we ze in te sluiten en mee te nemen naar hem kamphuis. Eenmaal in het kamphuis komt de professor ook weer binnen en hij is zeer ontzet van de personen die de meiden mee hebben genomen. We bellen ook direct de politie! De 2 slechte mannen vertellen ons dat ze zijn ingehuurd door de assistent en dat zij ook niet precies weten waarvoor. Schoorvoetend vertelt de assistent dat hij de tijdmachine zelf graag wilde bouwen om hem ook zelf te gebruiken. Hij heeft de onderdelen naar de verschillende tijden gestuurd om tijd te rekken; om zo, van de gestolen tekeningen en schetsen zelf de tijdmachine na te maken. De twee handlangers waren ingehuurd om ons te dwarsbomen. Gelukkig waren wij hem dus voor om de assistent zijn plannen te voorkomen. Inmiddels zijn de toekomst-politiemannen gearriveerd en nemen de 2 handlangers en assistent Adriaan mee naar het politiebureau. De professor is maar al te blij dat wij hem geholpen hebben net voordat we weer terug naar huis gingen. Hij beloofd de tijdmachine, nadat wij zijn terug gereisd naar onze eigen tijd, goed te verstoppen zodat niemand er meer gebruik van kan maken. De professor bedankt ons hartelijk en wij zwaaien hem uit; klaar om terug te gaan naar 2012!

Foto's van vrijdag 13 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina
De patatjes zijn gesponsord door de meiden van groep 7. Bedankt meiden, ze waren heeeeerlijk!!!!!