Verslag van maandag 9 juli:

Zo, de eerste nacht zit er op! Rode clubkleding aan, haren in een staart en lekker een broodje eten bij het ontbijt. De eerste meiden valt het op dat er onderdelen missen van de tijdmachine; al snel wordt er druk gediscussieerd over wat er mist en wie het wel eens gedaan zou kunnen hebben.  Maar daar is later nog wel tijd voor, want eerst moet er afgedroogd, geveegd en gesopt worden oftewel: tijd voor corvee! De oudste meiden moeten: afdrogen, toiletten/douches schoonmaken, de krant maken en de slaapzaal opruimen. De Rakkers moeten de tafel afruimen, buiten opruimen, de slaapzaal opruimen en de krant maken. Na een uurtje wordt er geopend en zingen de meiden in hun groep het kamplied en wordt het corvee beoordeeld. Normaal gaan de rode shirtjes dan uit, maar vandaag is een speciale dag en blijven ze aan. Vandaag gaan we naar het dorp om kaarten en cadeautjes te kopen.

Maar eerst komt de professor langs samen met zijn assistent Adriaan en de meiden leggen hem uit wat zij ontdekt hebben. De tijdmachine geeft het jaar 1973 aan en dat kan alleen maar betekenen dat we terug gegaan zijn in de tijd. Nu snapt de professor ook waarom hij buiten van die rare mensen zag lopen! Rare mensen? Ohoh, de meiden kijken elkaar aan en beginnen te giechelen of sommige kijken ook wel een beetje angstig. De professor neemt de meiden mee naar buiten om te zien of de rare mensen er nog rondlopen. Daar vinden we een spoor van bloemen wat we volgen richting het bos. In het bos zien we de “rare mensen” oftewel de hippies; oftewel de hip-hoppies volgens één van de jongste Rakkertjes. Het ruikt er naar wierook en de hippies drinken wijn en roken van een joint; ze lijken ons helemaal niet door te hebben. Toch besluiten we naar ze toe te gaan en hen een paar vragen te stellen. De hippies vertellen dat ze iets uit de lucht hebben zien vallen, echt vet spacy! Het vreemde voorwerp wat ze laten zien, blijkt inderdaad een van de missende onderdelen te zijn. Maar de hippies willen het niet zo maar ruilen! We weten ze te overtuigen door hen hele mooie bloemen in allerlei kleuren te geven. We gaan die middag toch naar het dorp dus dan kunnen we die mooi meenemen.
Na een lekkere kop groentesoep en een boterham pakken de meiden hun tassen in en worden ze met de auto naar het (deels) overdekte winkelcentrum van Rijen gereden. Gelukkig maar, want het blijft af en toe een klein beetje regenen. Na terugkomst worden de kaartjes geschreven en dat blijkt toch niet voor iedereen even makkelijk. De plaats van het adres (de lijntjes aan de rechterkant) worden regelmatig gebruikt voor de boodschap, waardoor het adres op de lege linkerkant moet. Zelfs postzegels worden op de voorkant geplakt. Misschien is een kaartje sturen toch een beetje ouderwets?

Die avond gaan we weer op zoek naar de hippies om de bloemen te ruilen tegen het onderdeel van de tijdmachine. Gelukkig vinden we de hippies vlak bij en kunnen we de deal rond maken. Zij blij, wij blij! Nu de andere onderdelen nog zien te vinden en wie weet in welke tijd die terecht gekomen zijn?


Foto's van maandag 9 juli:

BEDANKT PAPA EN MAMA VAN JAMIE VOOR HET LEKKERE IJSJE!
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina