Verslag van maandag 10 juli 2017:

Vanaf 5 uur klonk er al weer gekakel en gegiebel vanuit de slaapzalen. Goedemorgen Woerden! De eerste nacht zit er weer op en iedereen is alweer vroeg vol goede energie. En de zon schijnt! Na het ontbijten begint het eerste corvee. De kinderen moeten in groepjes de tafel dekken/afruimen, afdrogen, de slaapzalen opruimen en de wc's schoonmaken. De hele week krijgen ze hiervoor punten en aan het einde van de week levert dat een winnaar op.

Na het corvee komt acrobaat Loena weer bij ons langs samen met jongleurs Jip en Jop. Ze vragen of wij acrobaat Noena al hebben gezien, maar helaas hebben wij ook nog niets van haar vernomen. Jip en Jop zijn geschrokken; zij wisten helemaal nog niet dat Noena weg was! Jip vraagt zich af of de goochelaar er misschien iets mee te maken heeft, want die heeft wel vaker van die gekke goocheltrucen. Hij heeft al eens eerder een leeuw van de directeur weg gegoocheld en die belandde toen op de wc. Mmm, de meiden beginnen allemaal al snel te denken dat de goochelaar er wel eens iets mee te maken kan hebben. De jongleurs weten dat de goochelaar vaak op het veld oefent dus we belsuiten gelijk te gaan kijken. Helaas zien we de goochelaar niet, maar wel een steltenloper die druk aan het oefenen is. Die weet ons te vertellen dat de goochelaar altijd op maandag en dinsdagavond oefent op dit veld. We gaan eerst maar eens lunchen (lekker broodje kroket!) en naar het dorp, want alle ouders wachten natuurlijk met smart op onze kaartjes.

Als we terug komen uit het dorp komt de circus directeur langs met acrobaat Loena. Als we de directeur even afleiden, vragen de meiden aan Loena of ze Noena al gevonden heeft. Helaas niet, maar we spreken af na het eten op zoek te gaan naar de goochelaar. Maar eerst gaan we lekker een bord maccaroni eten, want er is niet zo lekker als "kamp-macaroni" en afsluiten met dubbelvla met slagroom. Na het eten is het tijd om de goochelaar op te gaan zoeken, want we vermoeden dat die er iets mee te maken heeft. Als we de goochelaar vragen of hij weet waar Noena is, weet hij van niets. Uiteraard vragen we door en proberen we te ontfutselen of hij meer weet, maar hij weet echt van niets. Sterker nog, zijn goochelstok is al 3 dagen stuk en hij kan helemaal niets meer! We geloven hem en  hebben toch een beetje medelijden en we stellen voor om morgen wat goochelstokken voor hem te maken die hij kan testen. Als we terug lopen naar het kamphuis laat Loena ons nog weten dat ze ook naar een goed detective bureau heeft gezocht en morgenochtend heeft ze met de detective af gesproken.

Morgen zoeken we verder naar acrobaat Noena!

Foto's van maandag 10 juli 2017:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina