Verslag van dinsdag 11 juli 2017:

Het is dinsdag en circus Okido ontwaakt weer, klaar voor een nieuwe dag. Na het ontbijt met een heerlijk gekookt eitje en het corvee besluiten we om de omgeving te verkennen; misschien vinden we nog wel een aanwijzing? En waarempel! Na een eind wandelen vinden we een roze sok die wel van Noena moet zijn dus die nemen we mee terug. Al snel komen Loena en de ingeschakelde Detective, mevrouw Nootjes bij ons langs. Mevrouw Nootjes is erg professioneel en begint meteen met het afnemen van vingerafrukken van sommige meiden. Ze heeft ook een groot bord meegenomen wat ons gaat helpen bij het oplossen van de zaak; een moeilijke zaak denkt de detective.

Als de detective weg is besluiten we goochelstokjes te gaan maken voor de goochelaar. Hij komt ze na het eten bewonderen en testen en kiest de mooiste uit om mee te gaan oefenen. Vlak daarna zien we Loena samen met de naaister van het circus die al die mooie pakjes maakt voor de artiesten van Okido. Het is duidelijk dat Loena de allermooiste pakjes voor haarzelf wil en dat vinden de meiden wel een beetje verdacht. Als de meiden lekker aan het spelen zijn, komt er een snoepmeisje aanlopen. Ze heeft een groot blad met snoep om haar nek wat ze normaal aan het circuspubliek verkoopt. Het is een druk meisje en ze vertelt roddels over van alles en iedereen in het circus, ze gaat van de hak op de tak. Ze verteld wat over de stoere leeuwentemmer, de gezellige clown en over de amateuristische koordanseres. Het komt er op neer dat ze veel weet, maar ons niet veder kan helpen met de vermissing van Noena.

Onder het eten komt er ook ineens een leeuw uit de wc's lopen! De meiden schrikken zich rot. Maar we begrijpen al snel dat de goochelaar's stok weer werkt en dat hij de leeuw weer terug heeft getoverd. Als de leiding buiten alles gaat controleren, zien ze de leeuw niet meer. We moeten dus goed uitkijken buiten dat we de leeuw niet meer tegenkomen; misschien is hij wel gevaarlijk. Net na het eten komt ook de clown weer even langs. Ze is eerst nog heel blij en maakt veel grapjes, maar dan slaat haar humeur om en is ze heel bang en verdrietig waarna ze weer weg gaat... We snappen er niets van.

In de avond komt de detective mevrouw Nootjes weer terug en verteld ons wat ze allemaal ontdekt heeft vandaag en vraagt ons wat wij vandaag gezien hebben. We vertellen haar over de goochelaar, de leeuw, de naaister, het snoepmeisje en de clown. Ze heeft zelf ook het een en ander ontdekt. Zo heeft ze met de clown staan te praten en hij heeft een goed alibi en kan dus niets met de verdwijning te maken hebben. Ook is gebleken dat de clown de Wiebeldewop stoornis heeft waardoor ze het ene moment heel blij is en het andere moment heel verdrietig; dat verklaart eerder vandaag. De detective plakt wat foto's op het bord en trekt wat lijnen om meer duidelijk te krijgen in alle verdachten.

Vlak voor de meiden gaan slapen zien we ook nog de mime-speler, maar daarmee communiceren is toch wel moeilijk. Maar door gesloten vragen te stellen komen we er toch achter dat hij weet dat Noena verdrietig is... Dat is vreemd? Hoe kan hij dit nou weten? Maar voordat we daar achter komen, is de mime speler er al weer vandoor.

Net voordat de Rakkers gaan slapen hebben ze alvast even geoefend voor donderdag door een menselijke pyramide te maken.
Weltrusten allemaal!

Foto's van dinsdag 11 juli 2017:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina