Verslag van dinsdag 9 juli:


Nacht twee zit er ook al weer op. Het volume bij het ontbijt begint al af te nemen, want de eerste ochtend leek het wel alsof er 500 meiden aan het ontbijt zaten!! Maar het blijft wel een drukke boel: eitjes worden open gepeld, er gaat een beker thee om, brood, boter en beleg wordt over tafel uitgewisseld en er wordt flink gestrooid met hagelslag. Uiteraard is er weer discussie over de tijdmachine, want die geeft vanochtend aan “0”. Wat zou dat betekenen?

Na het corveeën en openen besluiten we op zoek te gaan rondom het kamphuis. We zoeken wat in de omgeving en vinden daar een knuppel uit de oertijd die we mee terug nemen. Zouden we dan nog verder dan het jaar 0 terug zijn gegaan? Bij terugkomst schrikken we op van 2 vreemde mannen in zwarte lange jassen die bij de tijdmachine staan. En waar we nog meer van schrikken zijn de leidsters Sophie, Julia en Anisha die zijn vastgebonden! We rennen op de mannen af die net weten te ontsnappen via het raam, maar in hun haast hebben zij in hun haast wat schetsen en bouwtekeningen laten vallen. Deze mannen zijn zeker geen “good guys”.

Na een heerlijke lunch met een broodje kroket besluiten we om nog eens de omgeving af te zoeken naar aanwijzingen die kunnen bevestigen of we inderdaad in de oertijd beland zijn. In het bos bij het meer horen we verdachte geluiden en zien we tussen de bomen wat beweging. We sluipen dichterbij en zien een aantal oermensen wild roepen en met takken op bomen slaan. Als ze ons zien bekogelen ze ons met dennenappels, stokken en bananen, maar na een tijdje vinden ze ons toch wel interessant. We laten ze dichterbij komen en ze beginnen aan onze kleren te voelen, onze haren te vlooien en onze gezichten te ruiken. Tussen hen in ligt ook een vreemd voorwerp wat helemaal niet in de oertijd thuis hoort: een onderdeel van de tijdmachine! We proberen het te pakken, maar dat laten de oermensen niet zo maar toe. Ook lief vragen wordt wat moeilijk, want ze hebben geen idee wat wij zeggen; en wij ook geen idee wat zij zeggen. Maar wat wel duidelijk is, is dat ze geïnteresseerd zijn in ons en onze spulletjes. Met handen en voeten weten we een deal te maken: zij geven ons het onderdeel, wij geven hen niets van onze “beschaving”. Diezelfde middag nog leren we de oermensen, praten, tekenen, rekenen, zingen en dansen en zij geven ons het onderdeel terug.

Het avondeten bestaat uit een heerlijke bal gehakt, boontjes, aardappelen met jus en sla. Als toetje krijgen de meiden een beker chocoladevla met een lekkere toef slagroom. Na het avondeten wordt er een leuk spel gespeeld. Iedere Rakker wordt gekoppeld aan een Zwerver en moeten vanuit een “zenuwcentrum” in het midden van het grasveld allerlei vragen beantwoorden op 24 kaartjes verspreid over het hele grasveld. Bij ieder goed antwoord hoort een woord en aan het eind vormen deze worden een (hele) moeilijke zin. Tegen de tijd dat het donker is liggen, zijn de kids lekker moe van het spel en gaan ze allemaal heeeeel zachtjes slapen… ;)


Foto's van dinsdag 9 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina