Verslag van zondag 21 juli:

Om half twaalf arriveert de eerste auto! Snel ruimt de leiding de koffie- en theekopjes af naar de keuken en stappen de gebroeders Grimm naar buiten. De kinderen worden welkom geheten door de Jacob en Willem Grimm in hun buitenverblijf in het sprookjesbos. Terwijl de ouders aan de koffie gaan, verkennen de meiden het kamphuis en het terrein. Als de laatste ouders weer richting huis vertrekken, worden de kinderen ingelicht over de huisregels, de (slaap)vertrekken en de groepjes waarin zij deze week zullen samenwerken. Na de lunch zijn de gebroeders al weer terug: ze zijn aangevallen door een onbekende man en hun hele sprookjesboek is kapot gescheurd! De kinderen wordt gevraagd hoe hun sprookjes kennis is en of zij misschien nieuwe pagina’s voor het sprookjesboek kunnen maken. Die middag zetten de meiden hun sprookjes op papier, inclusief mooie tekeningen en presenteren deze later die middag aan de Grimms.

Onder het avondeten worden we opgeschrikt door Kapitein Haak die langs de ramen loopt; op zich niet heel gek als je in een Sprookjesbos zit. Na het eten zien we de Kapitein weer, maar heel vreemd: hij is samen met Assepoester! Zij moet op haar knieën de vloer boenen van Kapitein Haak terwijl hij wild met zijn haak door de lucht zwaait. Vervolgens gaan ze er weer vandoor, want de Kapitein heeft nog veel meer klusjes voor Assepoester in petto. Als de gebroeders Grimm daarna weer langs komen en ons vertellen dat alle pagina’s weer mooi in het boek zitten, vertellen we hen over de gekke combinaties van sprookjes die we net hebben gezien. Zij geloven ons niet, maar gelukkig kunnen we ze laten zien dat de net geboende vloer nog nat is en dat er foto’s van gemaakt zijn. Dit verontrust hen; als de sprookjes en hun hoofdpersonen door elkaar gaan lopen is dat heel erg gevaarlijk.

We besluiten op zoek te gaan naar Kapitein Haak en Assepoester en vinden hen verderop in het bos. Haak heeft Assepoester vastgebonden aan een boom en zwaait dreigend met zijn haak. De kinderen moeten iets verzinnen om haar te bevrijden, want dit ziet er niet goed uit. Maar gelukkig komt er net op dat moment een Prins uit het sprookjesbos tevoorschijn die de strijd met Kapitein Haak aangaat. Gelukkig wint de Prins en bevrijdt hij Assepoester. Hij zal haar vanavond meenemen naar het bal en goed op haar passen. En ze leefden nog lang en gelukkig….


Foto's van zondag 21 juli:

klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina