Verslag van zondag 20 juli:

De Rakkers en Zwervers zijn uitgenodigd op het paleis van Sjeik Mohammed Ali Aktyr en zijn vrouw Latifa. We worden hartelijk ontvangen met Arabische koffie en thee, en Arabische Bastogne koeken en spekjes. De kaarsen branden en de geur van wierook dwaalt door het enorme paleis. Nadat de vrachtwagenchauffeur Maurice van Berkel hartelijk bedankt is, en hierbij vriendelijk verzocht wordt onze zaterdag nog op te halen, worden alle ouders en kinderen welkom geheten door de Sjeik en zijn vrouw. Als de ouders vertrokken zijn, vertelt de Sjeik waarom we hier werkelijk zijn.

De Sjeik heeft 2 neven, Sultan Adbul en Sultan Abdir, die hem willen beroven van zijn schatten. Die schatten zijn zo veel waard dat je nooit meer zou moeten werken en alles zou kunnen kopen. Er is echter 1 probleempje: de Sjeik heeft zijn schatten zo goed verborgen dat hij zelf eigelijk niet meer weet waar... Zijn ene neef leidt het land links van hem, zijn andere neef het land rechts van hem. Elke week stelen de neven beetje bij beetje wat land van de Sjeik en hopen zo het stukje grond waar de schatten begraven liggen te vinden. De tijd dringt dus en het kan vast niet meer lang duren voordat de nare neven de schat vinden.

Nu heeft de Sjeik gehoord en gelezen van een "Orakel". Het orakel is erg wijs wezen wat hem zou kunnen helpen bij het vinden van zijn eigen schatten. Na het eten wordt er dan ook direct een zoektocht gestart naar het Orakel. En jawel hoor, onderweg komen we een twee-koppig wezen met een lichte en een donkere kant tegen wat verdacht veel op een Orakel lijkt. De lichte kant is heel vriendelijk en blij om ons te zien. De donkere kant is een brombeer en heeft geen zin in al die meiden. Maar het Orakel is ook helderziend en had dus al voorzien dat de Sjeik hem zou op komen zoeken. Het heeft dan ook al meteen advies klaar voor de Sjeik: "u moet voldoen aan het Ritueel van VIJF". Pas als we 5 opdrachten volbrengen, kan het Orakel ons verder helpen. De eerste opdracht wordt al meteen overhandigt en die luidt: De Sjeik moet een harem hebben met veel mooie dames die goed kunnen buikdansen. Hoe groter de harem, hoe meer aanzien voor de Sjeik. We danken het Orakel en gaan weer terug naar het peleis om te bedenken hoe we aan deze opdracht kunnen voldoen. Latifa weet wel hoe; een vriendin van haar, Fatima, kan gewelding buikdansen dus kan ons wel de fijne kneepjes van het vak leren. Een buikdansende harem van 50 meiden moet toch wel genoeg zijn om deze opdracht te kunnen volbrengen?

Na een heerlijk broodje(s) hamburger(s) en een appel is nog even tijd voor het "Arabisch Renspel' waarbij een Rakker samen met een Zwerver een woord moet zoeken en waarbij alle letters verspreid over het terrein te vinden zijn.

De eerste nacht (met heel veel keten, snoepjes, gegil, rennen en gegiechel) in Uitgeest is weer een feit! ;)

Foto's van zondag 20 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina