Verslag van zondag 12 juli 2015:

Daar komt de bruid...!!!! Vandaag mogen wij, alle Rakkers, Zwervers, leiding én ouders getuigen zijn van een bruiloft tussen Alice en de prins Roderik Ferdinand de Derde We hebben allemaal een plekje in de zaal van het Witte Kasteel uitgezocht en de ceremoniemeester leidt de sprookjesachtige plechtigheid. Een weekje eerder hebben alle kinderen een uitnoding gekregen voor een bruiloft, maar zonder dat zij wisten van wie deze bruiloft was. Nu is het duidelijk, het gaat om Alice in Wonderland.

De prins zegt volmondig JA, maar bij Alice lijkt er wat twijfelachtig te zijn. Als het haar beurt is om te antwoorden op dé vraag... schreeuw ze: NEE! Alle kinderen en ouders zijn geschokt, verdrieting en verbaasd. Er gaat meteen geroessemoes door de zaal en de ceremoniemeester probeert de situatie nog te redden door voor te stellen dat zij dan maar met de prins zal trouwen. Niet echt een goed idee, want het feest is nou toch al verpest. De ouders, die nog wel gehoopt hadden op een koninklijk feest met daarbijbehordende hapjes en drankjes, worden naar huis gestuurd en voor de kinderen zit er niets anders op dan een slaapplekje te gaan zoeken in het Witte Kasteel.

Onder de lunch horen we luid gesnik uit de toiletten komen en we vinden daar Alice in tranen. We proberen haar te troosten en vragen haar vervolgens waarom ze niet met de prins wilde trouwen. Ze verteld ons dat ze helemaal niet verliefd is op de prins en al heel lang een oogje heeft op iemand ander (wie wil ze ons helaas niet zeggen). Daarom had ze besloten om de bruiloft af te blazen. Alice verteld ons dat we deze week nog wel in het Witte Kasteel, wat toebehoort aan de Witte Koningin, kunnen verblijven. Ze zal ons morgenochtend weer op komen zoeken....


Foto's van zondag 12 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina