Verslag van woensdag 15 juli 2015:

De woensdag. De dag met vanouds twee hoogtepunten: zwemmen en pannenkoeken eten. Het liefst gaat er in de ochtend een bikinibroekje aan in plaats van een onderbroekje, maar er moeten eerst nog wat vaste onderdelen afgewerkt worden: ontbijt, corvee en openen. Tijdens het ontbijt komt de kat weer binnenlopen, helemaal in het wit gekleed maar helaas wel een beetje gehavend. Midden in de nacht, toen de Koningin in een diepe slaap was, is het hem gelukt om te ontsnappen.

Na het corvee komen Diedeldie en Diedeldom binnen, de vrolijke maar tikje domme vrienden van de Witte Koningon. Ze maken hard geluid met pannen en deksels en zingen over ‘Vrijdingsdag’. Wij hebben geen idee waar ze het over hebben dus vragen we om uitleg. Het blijkt dat Vrijdingsdag de dag is dat Rood verliest en Wit weer aan de macht zal komen. Als we ze vragen wanneer Vrijdingsdag is, zeggen ze dat dit strikt geheim is. Wij vertellen ze dat we graag willen helpen, maar Diedeldie en Diedeldom beginnen ruzie te maken of ze het wel of niet moeten vertellen en dus laten we het maar even voor wat het is...

Voor het zwemmen kregen we ook nog bezoek van 7 koeien (die stonden niet in het draaiboek!). Ze waren ontsnapt van hun weiland en enkele heldhaftige kinderen en leiding hebben de koeien weer terug gedreven samen met de boer.

Na het zwemmen zijn de extra kokkies uit De Zilk al ingevlogen en dus staan Lisette en Jacqueline (oud-kokkies), Koen (voorzitter Jeugdwerk) en Hans (meester-pannenkoekenbakker) al de eerste pannenkoeken te bakken. Na het eten bleef het gelukkig droog en konden de Zwervers nog even genieten van het kampvuur; en konden wij genieten van het tweestemmmige gezang (hard en vals) van de Zwervers en leiding. Zie hier een filmpje.

Foto's van woensdag 15 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina