Verslag van vrijdag 26 juli:


Vandaag alweer de laatste echte kamp dag; de dag van de ontknoping van het thema, de afscheidsliedjes en het nachtspel. Het volume aan de ontbijttafels is enorm gezakt sinds de eerste dag, maar toch hebben de meiden nog heel wat energie over. Dat blijkt al snel als we na het corvee een vreemde man zien lopen en hem volgen tot in het bos. Daar zien we hem graven in het zand, iets vertoppen en daarna bellen over “..afspreken op de afgesproken plek”. Als hij daarna weg loopt, beginnen de meiden te graven en vinden ze het toverstokje van Tinkerbell. Als we weer teruglopen richting het kamphuis zien we de de vreemde man en de heks roeren in een ketel en zit Tinkerbell vast gebonden aan een boom. Zodra ze ons zien, dreigen ze Tinkerbell in de ketel te gooien. Maar na een verrassingsaanval van de Rakkers en Zwervers kunnen we toch de heks en de vreemde man overmeesteren. Wij zijn echt goed! De man en de heks worden vast gebonden en in de leidingkamer bewaakt.

Als na de lunch de gebroeders Grimm komen, blijkt alleen nog de vreemde man in leidingvertrek te zitten. Hij wordt erbij gehaald en de gebroeders herkennen hem: het is hun concurrent Hans Christian Andersen! Ze weten hem te ontfutselen dat de heks gek is op zoetigheid en zo lokken we de heks dan ook bij ons naar binnen en vangen haar. Nu we alle missende bladzijdes compleet hebben, stoppen we ze snel terug in het sprookjesboek en door het toverpoeder van Tinkerbell belanden in een keer alle sprookjesfiguren weer terug in het boek; in de juiste sprookjes. We bellen ook de politie die Andersen meeneemt. De gebroeders Grimm zijn de meiden heeeeeeeel erg dankbaar! Eind goed, al goed.

Bij het eten hebben we lekkere ijsjes gegeten, die door de ouders van Suus van Berkel gesponsord zijn. Die avond hebben we natuurlijk weer genoten van alle afscheidsliedjes en hebben we helaas ook afscheid genomen van Sandra Akerboom (Zwervers) en Conny van Paridon (Rakkers). Die zaterdagmorgen hebben we alles weer ingeladen in de vrachtwagen, Arnold van der Linden ontzettend bedankt weer! Niet lang daarna hebben we ook de kids ingeladen in de bus voor de reis naar huis waar alle papa's en mama's al weer klaar stonden op het honk. De busreis was een stukje aangenamer, wetende dat de Heerenclub De Zilk deze voor ons gesponsord heeft! Heren, bedankt voor jullie bijdrage!

Foto's van vrijdag 26 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina