Verslag van vrijdag 25 juli:

Na het corvee en openen gaan we de schatkaart van de geest eens goed bekijken. We volgen de aanwijzingen op de schatkaart en komen op de aangewezen plek. Hier gaan we graven, maar we vinden helaas niks in de grond. We gaan opzoek naar de sjeik en Latifa en we vragen om hulp. De sjeik geeft ons advies om op een archeoloog erbij te halen, omdat deze gespecialiseerd is in schatopgravingen. De man ziet er uit als een verstrooide professor en is al behoorlijk op leeftijd. We vertellen ons verhaal en vragen om raad. Hij bestudeert de schatkaart aan alle kanten en hij merkt op dat er een klein stukje ontbreekt. We besluiten naar de oude plek te gaan om daar het ontbrekende stukje te gaan zoeken. De archeoloog heeft ook een metaaldetector mee. Hij gaat hiermee aan de slag en opeens gaat het apparaat helemaal trillen! We beginnen direct weer met graven en uiteraard vinden we dit maar wel de schat die we snel meenemen naar het Paleis. Tijdens het eten komen de vervelden neven de zaal binnen. Ze zijn op zoek naar de schat natuurlijk, maar we weten ze te verjagen.

Na het eten gaan op zoek naar het Orakel om het goede nieuws te vertellen. Hij vraagt ons of het gelukt is met de schat te vinden (de slechte kant vertrouwt ons natuurlijk weer niet). We vertellen eerst ons verhaal. We nemen het orakel mee naar ons huis om de boze kant te overtuigen. In het huis vinden we veel rotzooi in de gangen en horen we kabaal. De neven rennen rond in ons kamphuis om de schat te zoeken! We grijpen ze vast en nemen ze mee naar de eetzaal. We bellen de Sjeik dat hij zo snel mogelijk moet komen om de neven op te halen. De Sjeik & Latifa komen dan ook direct, samen met de Arabische woenstijndienst die de twee gemene sultans meteen in de boeien slaan en afvoeren. De Sjeik en Latifa zijn heel erg blij en dankbaar dat we ze hebben geholpen. Als bedankje mogen wij de schat openen hier zitten cadeaus in en een mooie foto als herinnering. Eind goed al goed!
's Avonds is het natuurlijk weer tijd voor de gebuikelijke "dit is het einde" liedjes, bedankjes, prijsuitreikingen en voor de Zwervers: het nachtspel!

Foto's van vrijdag 25 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina