Nieuws

[21-11-2017]

Zonnige intocht Sinterklaas in De Zilk

Op zondag 19 november heeft Sinterklaas, samen met zijn Pieten en de Pietenband, weer De Zilk aangedaan. Na jaren van bewolking, regen en storm was het dit jaar een mooie zonnige dag. Al moest Sinterklaas zijn mijter af en toe wel even vasthouden vanwege de wind.

Met een rondgang door De Zilk hebben de Pieten alle Zilker kinderen en ouders meegenomen naar de Duinpan. Na een beetje opgewarmd te zijn door de muzikale Pietenband, kwam Sinterklaas binnen om alle kleine en grote kinderen een hand te schudden. Burgermeester Goedhart heeft Sinterklaas weer welkom geheten en hij kreeg daar van Sinterklaas een heerlijke chocolade letter voor; de “B”van Burgermeester.

Daarna mochten alle kinderen even langs de Hoofdpiet om een liedje in de microfoon te zingen en langs Sinterklaas voor een handje en een foto. Sommige kinderen waren verkleed als Sinterklaas of Piet en veel kinderen hadden ook een tekening voor Sinterklaas gemaakt. En natuurlijk had Sinterklaas voor alle kinderen weer zakken vol pepernoten en lekkers meegenomen.

Zie de "Evenementen" pagina voor meer foto's.

--------------------------------------
--------------
[9-11-2017]

Sinterklaasintocht - 19 november 2017

Op zondag 19 november zullen Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek brengen aan de Zilk. Om 14:00 uur zal Sinterklaas per paard en koets aankomen vanaf de Zilkerbinnenweg; natuurlijk weer onder begeleiding van de Pietenband van Drumfanfare Altesa. Daarna maakt Sinterklaas een rondrit door de Zilk; de exacte route van de intocht is te vinden via de groene "Evenementen" button.

Om ongeveer 14:45 uur zal de Goedheiligman aankomen bij De Duinpan. Daar zal de Sint welkom worden geheten door de Burgemeester. Uiteraard zal de Pietenband van Drumfanfare Altesa het geheel muzikaal begeleiden met de bekende Sinterklaasliedjes. En natuurlijk krijgen de kinderen ook de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden of een tekening te geven, of om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Om ongeveer 16:00 uur zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten weer uit. 

--------------------------------------
--------------
[8-11-2017]

Opbrengst Rabo Clubkas Campagne: €441,75!

Rabobank Bollenstreek organiseerde dit jaar voor de derde keer de Rabobank Clubkas Campagne. De basisgedachte van de campagne is dat leden van de bank inspraak hebben op de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Deze winst vloeit zo terug naar de lokale gemeenschap. 155 clubs hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en hun club aangemeld voor een bijdrage.

Leden van Rabobank Bollenstreek konden van 3 tot en met 16 oktober hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Hiervoor werd actief campagne gevoerd door de deelnemers. Op 2 november vond op het Northgo College in
Noordwijk, de finale-avond plaats
waar bekend werd gemaakt dat
Jeugdwerk De Zilk  wel 441,75
euro heeft opgehaald. Een super
resultaat bedankt voor alle stemmen!
Archief 2009
Archief 2010
Archief 2011
Archief 2012
Archief 2013
Archief 2014
Archief 2015
Archief 2016
Archief 2017