Verslag van maandag 22 juli:

Zo de eerste nacht zit er weer op! Wat een kabaal; een bom van energie, klepperende slippertjes en gillende en giechelende meiden. Na het corvee en openen zien we Roodkapje huilend bij de kampvuurplaats zitten. Ze verteld dat ze onderweg was naar haar grootmoeder, maar dat haar mandje met lekkere dingen is leeg geroofd door een vreemd figuur. Het ging allemaal zo snel en ze heeft niet goed kunnen zien wie deze vreemde persoon was. Met haar lege mandje durft ze niet bij haar zieke grootmoeder aan te komen. Omdat wij die middag toch naar het dorp gaan, zullen we wat lekkere dingen mee nemen voor haar, zodat ze toch nog naar haar oma kan.

Inmiddels zijn de temperaturen in het sprookjesbos ook aardig opgelopen. Ieder kind heeft daarom een flesje met water gekregen en krijgt een dikke lik zonnebrand van de leiding. In het dorp worden weer kaarten en cadeautjes ingekocht en genieten we van een heerlijk ijsje. De Rakkers hebben tekeningen gemaakt en deze langs de deuren verkocht in De Zilk; daarmee is 23,- euro opgehaald en worden de ijsjes van betaald. Na het dorp gaan snel de bikiniís aan kan het watergevecht starten!

Later die middag treffen we een huilende dwerg aan die op de vlucht is voor de boze wolf. De boze wolf heeft de dwerg gebeten in zijn been en zijn arm en de kinderen zorgen voor wat pleisters. Hij mag even uitrusten op de leidingzaal en na het avond eten zullen we de gebroeders Grimm vragen of zij de dwerg naar het ziekenhuis willen brengen.  Na het avondeten komt Roodkapje en overhandigen we haar de spulletjes voor haar grootmoeder. Zo, dat probleem is ook weer opgelost! Voor ze bij ons binnen liep vond ze wel een stuk papier buiten; we herkennen dit als een bladzijde als het sprookjesboek van Grimm. Die komen even later ook binnen gerend, zij werden ook achtervolgt door een onbekende persoon. De kinderen geven hen de missende bladzijde en schoorvoetend vertellen de heren dat ze nog wel een paar paginaís missen uit het sprookjesboek. Ze zullen in ieder geval de gewonde dwerg meenemen en waarschuwen ons nogmaals om goed op te passen. Op dat moment loopt de wolf net voor de ramen langs dus we schrikken ons rot! We zullen dus inderdaad heel goed op moeten passen!!!

Foto's van maandag 22 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina