Verslag van maandag 21 juli:

De dag begon goed en vooral vroeg; om half 3 's nachts spookten er al (of eigenlijk "nog") wat Zwervers door het kamphuis die de leiding uit hun slaap hielden. Maar om half 9 zat iedereen weer fris aan het ontbijt. Na het ontbijt en het gebruikelijke corveediensten werd er door de meiden voor het eerst dit kamp geopend. Alle meiden moeten dan in hun clubkleding met groeps-button om het kamplied zingen. Ook worden tijdens het openen de punten uitgedeeld voor het corvee en leveren de meiden hun boekje met het verslag in bij de leiding.

Na het openen kwam de Sjeik weer langs om ons mee te nemen naar het Orakel. De meiden hebben gisteren hard geoefend met buikdansen en mooie Arabische sieraden met belletje gemaakt dus dat moet goed komen. Bij het Orakel aangekomen worden we eerst gecontroleerd door 2 navelzusters. De donkere kant van het Orakel heeft deze experts ingeschakeld als extra hulp om te kunnen beoordelen of aan de eerste opdracht wordt voldaan. De zusters controleren eerst alle navels om te zien of de buiken van de meiden wel buikdans-klaar zijn. Gelukkig worden uiteindelijk alle navels goedgekeurd en dus voeren we onze dans op voor het Orakel. Ja hoor, de meiden hebben het prima gedaan en meteen wordt de tweede opdracht overhandigd: "houd een Arabische thee ceremonie". De Sjeik weet nog wel iemand die ons kan helpen en het Orakel zal de ceremonie van een afstand beoordelen met een speciale verrekijker.

Maar eerst weer tijd voor een kaartje kopen in het dorp! Het dorp is op kruip-afstand dus de kaartjes zijn zo gekocht en voor de laatste centjes worden er nog cadeautjes ingekocht. Net als de laatste kids het dorp uit lopen, begnt het een beetje te spetteren dus een mooi moment om lekker lang uit met een zakje chips film te kijken in de grote zaal.

Na een heerlijk bord macaroni gaan we ons voorbereiden op de theeceremonie. Een heuse thee-ceremonie-meesteres gaat ons begeleiden in de plechtigheid en zal het ritueel begeleiden. Eerst moeten we in een kring gaan zitten op onze knietjes en onze schoenen uit doen. We moeten onze handen wassen in een speciale schaal met gezegend water en rozenblaadjes. Daarna een diepe buiging maken, je buurvrouw links en rechts een hand geven en de thee opdrinken met een pinkje in de lucht. Ineens werden we opgeschrikt door 2 Arabische mannen de via de nooduitgang binnen komen en twee meiden ontvoeren. We besluiten om ze snel te volgen naar buiten waar we de 2 meiden in de verte al horen. We bevrijden de meiden en gelukkig zijn ze ongedeerd, maar ze hebben de 2 mannen wel goed kunnen zien. Het kan niet anders dan dat dit de twee slechte neven van de Sjeik zijn! We zullen voorzichtig moeten zijn deze week.....


Foto's van maandag 21 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina