Verslag van maandag 13 juli 2015:

Sommige meiden beweren dat ze vannacht helemaal niet geslapen hebben... Aan het geluidsniveau is daar niets aan de merken, want het is een drukste van jewelste in de grote zaal. Klepperende slippertjes, haren worden ingevlochten, de tafels worden gedekt en er wordt keihard gelachen en geschreeuwd: dag 2 is aangebroken!! We beginnen de dag met een verjaardag: Rosalie, van harte gefeliciteerd.

Na het ontbijt en het corvee (alle meiden moeten in groepjes schoonmaken, afdrogen, opruimen, tafel dekken, etc.), komt Alice met de Witte Koningin. Haar oog valt al snel op een houten kistje dat de meiden gisteren langs de weg hebben gevonden. De Koningin vertelt ons dat het om een speciaal zwaard gaat; het ‘kampioenen zwaard’. Jaren geleden is ze de sleutel van de kist is kwijtgeraakt en de bijbehorende spreuk vergeten. De kinderen zijn vooral benieuwd naar het geheimzinnige bos en dus vertellen Alice en de Witte Koningin ons ook over het Wonderbos. Het Wonderbos ligt vlakbij het kasteel en is alleen te bereiken door onder het kleine poortje te kruipen. Ook moet je eerst een spreuk zeggen voordat je onder het pootje doorloopt. Ze vertellen ons dat de kids alleen mét leiding het Wonderbos mogen betreden, want er lopen namelijk figuren rond die we misschien liever niet tegen zouden komen… We zijn natuurlijk helemáál niet nieuwsgierig, maar willen toch wel erg graag een kijkje nemen in dat Wonderbos. Er verschijnen echter al snel twee bewakers die ons tegenhouden. Maar zo slim als wij zijn, weten wij ze over te halen met allerlei lekkernijen die wij later die middag voor ze gaan kopen in het dorp; wanneer we onze kaartjes gaan kopen (ouders, vergeten jullie ons niet een kaartje te sturen? Zie "Kamp 2015" pagina voor het adres).

De wachters zijn snel tevreden met de chips en chocola die wij mee genomen hebben en we betreden allemaal het Wonderbos. Er ligt een spoor van rode hartjes en dat besluiten we te volgen. Maar al snel blijkt dat geen goed idee.... Het spoor eindigt bij de Rode Koningin! Deze koningin is het tegenovergestelde van de lieve en zachtaardige Witte Koningin dus dat belooft niet veel goeds. Gelukkig weten we haar ervan te overtuigen dat wij hier maar een weekje zijn en dus al snel weer zullen vertrekken. De Koningin gaat akkoord, maar beveelt de bewakers om ons nog wel in de gaten te houden. Bij terugkomst op het Witte Kasteel staat Alice ons al op te wachten. Zij twijfelt nog of ze ons echt kan vertrouwen en daarom moeten we eerst een eed afleggen: ‘Wij zweren, wij zweren, ons tegen de rode koningin te keren. Wij beloven, wij beloven, alleen de witte te geloven.’’ Alice gelooft ons en ze begint te vertellen. Het blijkt dat de witte en de rode koningin zussen zijn. Eerst was de Witte Koningin de baas van Wonderland maar een aantal jaar geleden heeft de Rode Koningin haar kroon afgepakt. Sindsdien is zij de baas en alle inwoners van Wonderland zijn bang voor haar. Alice vermoedt dat de Witte Koningin bezig is met een plan om haar kroon terug te krijgen, maar hier kan ze ons verder niets over vertellen....

Bedankt ook papa en mama van Suus voor het heerlijke ijsje waar jullie ons op getrakteerd hebben.Foto's van maandadg 13 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina