Verslag van dinsdag 22 juli:

Na het corvee en het openen gaan we weer richting het Orakel, maar hij is verdwenen! We vinden enkel de orakelstaf, wat rook en een brief waarop staat: "Haremdames, jullie moeten mij helpen. De Sultans Abdul en Abdir hebben mij mee genomen. Ik zal een spoor achterlaten. Het Orakel". Maar hoe we ook zoeken; het enige wat we vinden is hier en daar een orakelstafje, maar het is geen spoor en het leidt ook nergens naartoe.Op dat moment komt er een Arabische ridder op een paard onze kant op. Hij vertelt dat hij een wachter is van de Sjeik en zijn taak is het beveiligen van het land van de Sjeik. Op zijn dagelijkse patrouiile zag hij de twee neven in de verte met een raar twee-hoofdig wezen. De ridder heeft de 2 neven gevolgd, maar de neven hebben hem gezien en pijlen op hem afgeschoten en dus is hij snel gevlucht.Hij vertelt ons waar hij de neven voor het laatst gezien heeft, maar wij besluiten onze zoektocht na een heerlijke lunch met een broodje kroket voort te zetten.

Na de lunch zetten we onze zoektocht weer verder naar het Orakel en naar de 2 neven; zij hebben het Orakel tenslotte ontvoerd. We lopen echter de Sjeik en zijn vrouw tegen het lijf en vertellen hen over alle gebeurtenissen van die ochtend. De Sjeik denkt dat we de neven beter kunnen lokken; en hij weet wel hoe! Hij geeft ons als tip om traditionele Arabische taarten te bakken. De twee neven vinden de geur van deze taarten onweerstaanbaar dus die komen daar vast op af. De recepten staan nog wel in Arabische rebussen in het kookboek en moeten dus eerst ontcijferd wroden, maar dat is voor onze meiden natuurlijk geen probleem! En dus wordt er flink gekokkereld aan taarten die zoet zijn dat het glazuur van je tanden springt. Daarna is er nog even tijd voor een watergevecht en een baantje zwemmen in de sloot; inclusief modderbad :)

Na het avondeten (een heerlijk bordje bal, aardappels en boontjes) halen we de taarten tevoorschijn, zetten alle ramen open en zwaaien met onze armen om de zoete geur te verspreiden. Het duurt een paar minuutjes maar ja hoor, daar komen de neven al. We zijn super aardig tegen de neven en geven ze een sukje taart van alle 8 de taarten. Ondertussen kletsen we nonchalant een beetje met ze en zo komen we te weten waar ze het Orakel gevangen houden. Als we ze daarna naar buiten volgen horen we ze ook nog eens zeggen dat ze van plan zijn om vanavond om 9 uur de diamant van de Sultan's hoofddeksel te stelen, die in de kluis van het paleis staat. Nu eerst snel naar de plek waar het Orakel vast gehouden wordt. We doen zachtjes en kijken goed of we de neven nergens zien. Maar die zijn niet in de buurt en dus kunnen we het Orakel bevrijden. Omdat het al bijna 9 uur is, besluiten we ook dit probleem op te lossen. Stipt 9 uur komen de neven het paleis binnen geslopen, maar gaan er uiteindelijk vandoor met een nepdiamant die de meiden snel gemaakt hebben. Wat een domme Sultans!


Foto's van dinsdag 22 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina