Verslag van dinsdag 14 juli 2015:

Het ontbijt begon laat vandaag, want de Zwervers hadden een spannende nacht en hun ogen opende pas rond een uurtje of 8. De Rakkers hadden ook veel te lang geschenen en gekeet en dus was het een rustige ochtend. Na het ontbijt werden de handen weer uit de mouwen gestoken voor het dagelijkse corvee, maar deze werd onderbroken door een pratend konijn op de Rakkerzaal. Hij vertelde gehaast dat hij op zoek was naar de gekke hoedenmaker en wist ons te vertellen dat wij die beste man ook nog wel nodig konden hebben. Zo snel als hij verscheen, vertrok hij weer naar het Wonderbos. Leuk, maar ja, hoe vind je een hoedenmaker. De meiden kwamen met het geniale idee om zelf prachtige, gekke en bijzondere hoeden te maken en zo de Hoedenmaker te lokken.

Na de lunch bereidden we een high-tee (we wisten ook dat hij daar gek op was) en zetten alle creaties in het zicht; dit kon de Hoedenmaker toch niet weerstaan? Na een paar minuutjes wachten, vertopt onder de tafels, verscheen de Hoedenmaker langs de ramen. De Hoedenmaker vertelde ons dat hij op dit moment voor de Rode Koningin werkte, maar door onze prachtige creaties en heerlijke thee konden wij hem, samen met de Witte Koningin overtuigen om naar de witte kant te komen.

Tijdens een heerlijke hollandse maaltijd met gehaktbal, bonen en aardappelen, kregen we bezoek van een verwilderde kat met rode handschoentjes. Er gaat al gefluitster in het Wonderbos dat de Hoedenmaker voor de witte kant heeft gekozen en de kat lijkt daar ook wel interesse voor te hebben. We spreken af om eerst ons bordje leeg te eten en daarna weer op zoek te gaan naar de kat; het witte kamp lijkt zo te gaan groeien. We kunnen echer de kat nergens vinden, maar tot onze grote schrik staat daar de Rode Koningin weer met haar bewakers. Verderop houdt zij de kat gevangen en dreigt dat zij ons ook gevangen zal nemen als we ons nog een keer zouden vertonen in het Wonderbos.

Na een ouderwets potje dieren-geluiden-spel en een wedstrijdje slagbal, gaan de meiden lekker weer naar bed (om vooral niet te gaan slapen.....)Foto's van dinsdag 14 juli:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina